Människor ger henne komplimanger för att hon gått ner i vikt, men hon gillar det inte: "De behandlar mig bättre bara för att jag är smalare"

av sofia

15 December 2022

Människor ger henne komplimanger för att hon gått ner i vikt, men hon gillar det inte: "De behandlar mig bättre bara för att jag är smalare"
Advertisement

Att gå ner i vikt är målet för många av dem som vänder sig till nutritionister och fitnessexperter för att komma tillbaka i form. Det är en lång, svår resa full av frestelser, men en som lönar sig med oöverträffbar tillfredsställelse. En välbalanserad kost och lite fysisk aktivitet är precis vad du behöver för att gå ner i vikt, förutom expertråd förstås, som kommer att utvärdera ditt specifika fall. När du väl har gått ner de överflödiga kilona, ​​verkar det naturligt att gratulera personen som arbetat så hårt för att uppnå det målet, eller hur? Ändå finns det de som i det långa loppet blir irriterade över dessa komplimanger. Låt oss ta reda på varför.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Tjejen som är huvudperson i den här berättelsen trodde inte att det skulle vara möjligt för henne att gå ner i vikt och när hon nådde 20 års ålder trodde hon helt enkelt att hennes kropp numera var oföränderlig och hade gett upp hoppet om att förlora sina extra kilon. Däremot hade hon tidigare försökt följa olika typer av dieter i ett försök att gå ner i vikt, men utan att få några resultat. Precis som med alla krävande saker måste alltså något ha klickat, för hon bestämde sig för att lägga all sin kraft på denna utmaning med målet att uppnå mentalt och fysiskt välbefinnande. Den unga kvinnan började ägna sig åt fysisk aktivitet och upptäckte att hon gillar sport och lyckades gå ner flera kilo. Skillnade syntes tydligt, inte bara för henne, som var extremt nöjd med resultatet, utan även för vänner och bekanta, som överöste henne med komplimanger.

I det långa loppet kände den unga kvinnan dock en känsla av irritation mot dem som gratulerade henne till viktnedgången och talade till henne som om hon var en annan person än hon varit tidigare.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Nu tittar alla på mig och behandlar mig bra och gratulerar mig för att jag har gått ner i vikt. Men jag gillar inte det här. Jag känner att jag är en annan person, men jag är fortfarande densamma som tidigare. Det som har förändrats är hur andra beter sig mot mig, de behandlar mig bättre, bara för att jag är smalare" sa tjejen. Med denna tolkning verkar det som att komplimangerna om att hon gått ner i vikt förvandlas till en beslöjad kritik gentemot hennes tidigare utseende, som om övervikt var fel.

Resonerar du på samma sätt? Eller blir du bara glad när någon säger till dig att du har gått ner i vikt? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Advertisement