Ett värdefullt guldmynt som är värt mer än 2 000 dollar doneras till välgörenhet

av sofia

29 Januari 2024

Ett värdefullt guldmynt som är värt mer än 2 000 dollar doneras till välgörenhet
Advertisement

Att donera till välgörenhet är en altruistisk gest som kan hjälpa människor i svårigheter. Fler och fler organisationer föds eller expanderar tack vare generositeten hos dem som bestämmer sig för att öppna sina hjärtan och göra en donation. I slutändan spelar det ingen roll om du donerar ett stort eller ett litet belopp, några få mynt och ett stort antal personer som är redo att hjälpa till räcker.

Men ibland bestämmer sig en enskild individ för att ge ett generöst bidrag, i det här fallet rör det sig om en person som gjorde det på ett ganska speciellt sätt då hon eller han donerade ett guldmynt av mycket högt värde till en välgörenhetsorganisation. Även i år upprepade historien sig och kan därmed klassas som en tradition.

Advertisement

Det värdefulla guldmyntet

Det värdefulla guldmyntet

@WACO100TEXAS/X

Den märkliga händelsen inträffade i Fort Collins, Colorado. Inuti den traditionella röda donationsbehållaren för Frälsningsarmén (en rörelse som arbetar för att sprida kristendomens lära) hittades ett mycket speciellt mynt.

Bland de olika mynten fann man faktiskt ett sydafrikanskt Krugerrandmynt i guld. Värdet på Kruggerandmyntet uppskattades till cirka 2 100 dollar och bara det myntet bidrog avsevärt till den totala summan av donationer, men detta är inte allt.

Faktum är att det i Fort Collins har blivit en vana att hitta just det guldmyntet under insamlingarna. Det har blivit en sorts tradition, med tanke på att det har donerats varje år i mer än 20 år nu!

Advertisement

Historien bakom denna 20 år gamla tradition

Historien bakom denna 20 år gamla tradition

Erin Khoo/Flickr

Sedan 1998 har den vackra gesten alltid upprepats och denna anonyma givare har under julen alltid lyckats lägga i ett Krugerrandmynt från Sydafrika. Valutan har ett så "stabilt" marknadsvärde att människor ofta konverterar sina besparingar till sådana mynt och många köper den just på grund av det stabila värdet.

Tack vare donationer samlades över 75 000 dollar in bara förra året! Det verkar som att någon även valt att härma den mystiska givaren då andra sällsynta mynt även hittades i närliggande städer. Två av dessa var även Kruggerrandmynt, medan ett annat var ett American Gold Eagle Bullion från 1999 med ett ännu högre värde (cirka 2200 dollar).

Medlemmarna i Frälsningsarmén var lyckliga över den generositet som människor visade, och en av dem ansåg att de sällsynta mynten var en riktig välsignelse. Ännu en person som hade donerat pengar hade gömt ett värdefullt mynt genom att rulla in det i en 5 dollars sedel.

Kort sagt, även i år har flera människor, förmodligen förmögna sådana, bestämt sig för att hjälpa till genom att upprätthålla donationen av värdefulla guldmynt som i alla avseenden har blivit en riktig tradition. Vad tycker du om denna mycket originella berättelse?

Advertisement