Hon tar examen, hittar sitt drömjobb direkt och nu tjänar hon 4 600 euro i månaden

av sofia

28 Januari 2023

Hon tar examen, hittar sitt drömjobb direkt och nu tjänar hon 4 600 euro i månaden
Advertisement

Många unga väljer att slutföra sina studier genom att ta examen från den fakultet som de finner bäst lämpad för sin yrkesframtid, men ibland ger de sig in i karriärer som är helt motsatta deras studiegång. Det gick ungefär så för Emery Wallerich, en 24-årig ung kvinna som - direkt efter examen i digital kommunikation - lyckades hitta sitt drömjobb och bli yachtvärdinna i Florida. Hittills lyckas hon tjäna runt 4 600 euro i månaden på att arbeta för rika kunder, samtidigt som hon reser runt i världen till olika drömplatser med dem.

via NYPost

Advertisement

Emery sa att hon hörde talas om jobbet som yachtvärdinna under sitt sista år på universitetet: rum, kost och en anständig lön som skulle göra det möjligt för henne att spara för framtiden genom att resa jorden runt. En dröm för varje 22-årig ung kvinna! Så snart hon var klar med sin avhandling skickade hon sin ansökan. Hon arbetar för närvarande för en familj på deras 42-fots trenivåyacht från södra Florida.

Men vilka uppgifter har hon? "Jag bäddar, serverar mat och dryck, förser dem med solkräm och handdukar, rengör duscharna, dammsuger, organiserar karaokekvällar – jag ser bara till att familjen och deras gäster har en städad yacht. Jag jobbar också nattskift", förklarar hon. Den senaste tiden har hon cruisat runt i Karibien och senare under året ska de bege sig till Medelhavet. "Jag är den andra värdinnan ombord, jag arbetar med chefsvärdinnan och en tredje värdinna. Tillsammans med kocken utbildar vi personalen som tar hand om yachtens insida", förklarar Emery.

Advertisement

Emerys lön kan låta frestande för många, men det är ingenting jämfört med andra jobb då en chefsvärdinna tjänar 100 000 euro per år och kaptener kan tjäna 360 000 euro om året. Den unga kvinnan har bestämt sig för att dokumentera sin avundsvärda karriär på sociala medier som Instagram och TikTok och det är inte förvånande att de har blivit mycket framgångsrika.

"Låt oss bara säga att det är ett sätt att använda min digitala kommunikationsexamen och bevisa att livet på en yacht inte är ett drama. Låter det som ett drömjobb? Ja, det är det. Nästa stopp: Brittiska Jungfruöarna", säger hon.

Advertisement