En budbärare får en ny bil i "dricks" för att fira 31 års hårt arbete

av sofia

20 Februari 2023

En budbärare får en ny bil i "dricks" för att fira 31 års hårt arbete
Advertisement

Arbete - om det är ärligt och utfört med engagemang - är alltid värdigt, vad det än är. Du behöver inte ha prestigefyllda roller eller tjäna en förmögenhet för att känna dig professionell.

Detta bevisades tydligt av Robert Peters, en pizzabud från Tipton, Indiana, USA, som har gjort sitt jobb i över 31 år, alltid med ett leende på läpparna och med vänlighet. Därför fick han en stor överraskning nyligen när en kund gav honom ett mycket högre dricks än väntat.

via CBS News

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Tanner Langley är en stamkund på Robert Peters pizzeria och har märkt genom åren att mannen gör sitt jobb med passion och engagemang och alltid ser till att hans kunder får rätt växel tillbaka. "Han skulle köra 5 eller 6 kilometer på vägen i en snöstorm bara för att ge dig 15 cent i växel," berättar han. Men varför skulle han göra en sådan gest? "Av etiska skäl. Han vill inte att någon ska behöva känna att de måste ge dricks," förklarar Tanner.

På grund av detta engagemang kände sig Tanner tvungen att erbjuda Robert en dricks som stod i proportion till kvaliteten på hans tjänst, och startade en insamling i deras lilla samhälle för att kunna köpa en ny bil till Robert, eftersom hans var ganska gammal. På bara två dagar samlade invånarna i Tipton in hela 19 000 dollar, tillräckligt för att köpa en röd Chevrolet Malibu komplett med försäkring och bensin.

Advertisement

Hello Everyone! Today, Robert received his new vehicle! You will be happy to know that he was all smiles when he...

Pubblicato da Tanner Langley su Lunedì 11 gennaio 2021

"Det är den typen av inverkan Robert har på människor", kommenterade Tanner efter framgången med insamlingen. Några dagar senare donerade Tanner den nya bilen till Robert, som definitivt blev överraskad och rörd av det lilla samhällets generösa gest: "Jag kan inte tro det, det är nästan overkligt. Jag har inga ord för att uttrycka min tacksamhet, " sa han.

Till och med pizzerian som han jobbar för har anslutit sig till samlingen och konstaterar att Robert är en av de mest lojala leveransarbetarna. "Naturligtvis är det här jobbet inte något som människor strävar efter", erkände Robert. "Det fanns människor i min familj som sa: 'Du kanske borde tänka på något mer ekonomiskt stabilt'. Men det är mitt syfte i livet att försöka göra människor lyckliga. När du levererar till någon är du kanske det enda ansiktet han eller hon ser på hela dagen", tillade han. Denna passion och hans extrema kundvård har gjort att han blivit vän med alla i staden och gav honom en underbar belöning.

Advertisement