Han säljer korv på gatan utan tillstånd så grannarna ringer polisen för att jaga bort honom

av sofia

23 Juni 2023

Han säljer korv på gatan utan tillstånd så grannarna ringer polisen för att jaga bort honom
Advertisement

Som vuxna har vi ett ansvar att stödja och utmana unga människor som har höga ambitioner, men en företagsam ung man höll på att se sin lilla dröm krossas. Jaequan Faulkner, en 13-årig pojke från Minneapolis, USA, startade en korvkiosk framför sitt hus: han ville köpa nya kläder för sina pengar utan att behöva fråga sina föräldrar.

Hans kiosk, Mr. Faulkners Old Fashioned Hotdogs, blev en stor hit, särskilt efter att Bike Cops for Kids-agenterna rapporterade det på sociala medier, men någon lämnade in ett klagomål mot pojken och anklagade honom för att inte ha tillstånd att sälja korv.

via CNN

Advertisement
YouTube - KARE 11

YouTube - KARE 11

Istället för att stänga ner hans kiosk beslutade stadens tjänstemän att hjälpa honom att ordna sin situation. "Vi tänkte att vi inte bara ville få honom att sluta sälja som vi skulle göra med en olaglig säljare. Vi kan hjälpa honom att få tillstånd istället," förklarade Dan Huff, Minneapolis chef för miljövården i Minneapolis: "Så vi arbetade med personalen på hälsoavdelningen för att ge honom 87 dollar i 10 dagar."

De försåg honom med en markis för skugga, en handtvättstation och köttermometrar för att se till att korven tillagades på rätt sätt och att hans stånd var regelrätt. Men det var inte den enda hjälpen han fick. Lokalsamhället ville också stödja honom på andra sätt: Jaequan deltog i gratiskurser i livsmedelssäkerhet och företagsledning som erbjöds av några lokala organisationer. De gav honom också ett nytt grillgaller och en T-shirt med hans kiosklogga. Den unge mannen planerar att fortsätta sälja varmkorv efter skollovet och att utveckla sin verksamhet i framtiden. Han uttryckte all sin tacksamhet till alla de som stöttade och uppmuntrade honom.

Advertisement
YouTube - KARE 11

YouTube - KARE 11

Jaequan har också fått hjälp från Northside Economic Opportunity Network, en ideell organisation som stödjer "missgynnade entreprenörer" i samhället. Tillsammans med Jaequan gick de igenom grundläggande affärsämnen som prissättning, marknadsföring och finansiering.

"Jag gillar matlagning och människor. Jag ser människor gå förbi med sorgsna ansikten. Jag ler och sedan ser jag att de ler också. Jag lyckas göra en annan människa glad genom att sälja en varmkorv till dem," säger Jaequan. Stadstjänstemän visade för Jaequan att ett samhälle inte bara är en plats, utan en samling människor som uppmuntrar och hjälper varandra, utan några fördomar.

Advertisement