Efter 29 år får hon äntligen krama om sin dotter som hon tvingats adoptera bort: "Det var en obeskrivlig känsla"

av sofia

24 April 2023

Efter 29 år får hon äntligen krama om sin dotter som hon tvingats adoptera bort: "Det var en obeskrivlig känsla"
Advertisement

Att adoptera bort ett barn är ett svårt och smärtsamt val, som ofta lämnar ett tomrum i hjärtat hos dem som "tvingas" göra det. Marie Fulmer, är en kvinna från USA som vid 19 års ålder valde att lämna bort sin nyfödda dotter för att hon kände sig för ung för att bli mamma.

I 29 år levde hon med att hålla dotterns liv en hemlighet, utan att veta något om vad som hade hänt med henne. Endast hennes föräldrar, hennes två bröder och hennes man Clark, som hon fick fyra andra barn med, var medvetna om hennes svåra förflutna.

via Metro

Advertisement

Men en dag i mars 2018 fick Marie en livsavgörande överraskning: En kvinna vid namn Ann Edwards skrev till henne på Facebook och berättade för henne att hon letade efter den biologiska mamman till sin dotter Jamee. Den unga kvinnan hade upptäckt att hon blivit adopterad genom att göra ett DNA-test och hade bett om hjälp av sin adoptivmamma för att hitta sitt ursprung. Marie kände omedelbart igen Jamee som sin dotter när hon såg en bild på henne och blev överväldigad av alla starka känslor.

Kvinnan hade bestämt sig för att lämna bort barnet i december 1988: "Jag var inte gift och jag ville att hon skulle få en familj. Jag var för ung och jag kände mig inte redo att bli mamma. Det var det svåraste valet i mitt liv", förklarade hon. Innan hon överlämnade sin dotter till sin kyrkas fosterhem vaggade Marie henne i famnen och skrev ett brev till henne att ge till hennes fosterföräldrar. "Jag kände en enorm kärlek när jag såg henne för första gången, jag älskade den lilla flickan mer än något annat. Jag försökte få henne att förstå och berätta för henne varför jag hade gjort det valet. Jag skrev till henne att jag älskade henne och det var detta som var anledningen till att jag hade lämnat bort henne för adoption”.

I juli 2018 kunde Marie äntligen krama Jamee och fick lära känna hennes man och sina barnbarn. "När jag hörde dörrklockan började mitt hjärta bulta. Jag var spänd och visste inte vad som väntade mig. Hon var likadan som jag och Allie, min dotter. Efter så många år var det underbart att få krama om henne igen", berättade hon.

Advertisement

"Jag samlade alla mina barn och sa att jag hade en sak att berätta för dem. De var gamla nog att förstå. Jag berättade allt från A till Ö. Jag visste inte hur de skulle reagera, men jag sa att nästa dag skulle jag träffas Jamees mamma och att de kunde följa med mig om de ville. De var väldigt förstående och glada och ville träffa sin syster", sa hon. Marie sökte kontakt med Ann och planerade in ett besök hemma hos Jamees adoptivfarföräldrar i Utah i april 2018.

Idag har båda familjerna skapat ett speciellt band, tack vare allas kärlek och förståelse. En historia som började på ett inte så positivt sätt, men som fick ett underbart lyckligt slut, håller du inte med?

Advertisement