En anställd vill säga upp sig för att vara med sin dotter, men chefen ingriper: "Ta med henne till jobbet, jag tar hand om henne"

sofia

27 September 2022

En anställd vill säga upp sig för att vara med sin dotter, men chefen ingriper:
Advertisement

De som arbetar 8 timmar om dagen under hela veckan vet mycket väl hur svårt det i vissa fall är att hålla alla aspekter av sitt liv under kontroll. Särskilt när man har små barn och tiden med dem aldrig verkar räcka till. Ofta är det särskilt mammor som känner tyngden av allt detta och detta leder i vissa fall till och med till att få dem att fatta drastiska beslut angående sitt arbete.

Exakt vad kvinnan vi vill berätta om nu var på väg att göra, men som tur var ingrep en person för att hjälpa henne och allt gick bra. Låt oss berätta deras historia.

via ricardobigprint/Facebook

Advertisement

Vissa människor möter svåra ögonblick i sitt liv som enbart kan övervinnas om någon visar förståelse och bestämmer sig för att hjälpa till. Något sådant hände Rosita, en mamma och anställd kvinna, som var på väg att säga upp sig på sitt jobb för att kunna ta hand om sin bebis, när någon plötsligt sträckte ut en hjälpande hand till henne.

Kvinnan, som arbetar som anställd på en butik som främst gör kopior, hade vissa svårigheter att klara av både arbete och familj samtidigt och hade därför bestämt sig för att säga upp sig. Men världen är full av goda människor och lyckligtvis stötte hon på en av dem längs sin vandring. Hennes arbetsgivare vände henne inte ryggen som många kanske skulle ha gjort, utan sa åt kvinnan att ta med sin lilla dotter Vianey till kontoret.

I ett långt inlägg på sociala medier av Luis Ricardo Ruiz själv beskriver han situationen och berättar hur det hela gick till: "Rosita hade svårt att arbeta och ta hand om sin dotter samtidigt - skriver arbetsgivaren - så hon hade bestämt sig för att sluta. Jag sa åt henne att inte göra det, utan att ta med Vianey till kontoret och lämna henne hos mig medan hon utförde sina arbetsuppgifter. Vi vet alla att det inte tar lång tid att fästa sig vid ett barn och jag har redan gett den lilla flickan ett smeknamn: Jag kallar henne Zarita. När vi turas om att ta henne i vår famn klagar hon inte och om hon gör det är det bara för att hon är uttråkad."

Mannen, som driver en kopiatorbutik i staden Guasave, i Sinaloa, Mexiko, har gjort något mycket vackert, altruistiskt och solidariskt som kanske inte alla skulle ha gjort. Vilken arbetsgivare skulle ha ställt sig till förfogande och skulle ha föreslagit en av sina anställda att ta med sin unga dotter till jobbet? Kanske skulle inte alla ha gjort det, men han gjorde det och lät på så sätt en mamma fortsätta sitt liv utan att behöva offra sitt jobb.

Advertisement

Ya tengo más de un año disfrutando mi pre-retiró — ensayando para cuando llegue a los 60 le faltan 8 para retirarme … pero ya ando ensayando en las glorias… si dios quiere

Pubblicato da Luis Ricardo Ruiz su Domenica 18 settembre 2022

Den här historien delades och nådde ett mycket högt antal visningar vilket gjorde Luis själv mållös: "Vi trodde inte att vår upplevelse kunde intressera så många människor - säger han - jag hoppas av hela mitt hjärta att det kan vara ett föredöme för andra arbetsgivare, vi måste lära oss att ge våra anställda mer stöd.

Dessa ord är verkligen värda att dela och gör honom till en människa med en god själ och en utmärkt ledare. Vi hoppas också att hans agerande kommer att kunna vägleda andra människor att agera korrekt i framtiden.

Advertisement