Fyra ungdomar ser en äldre kvinna i rullstol som fastnat ute i regnet och tvekar inte med att ingripa

av sofia

21 November 2022

Fyra ungdomar ser en äldre kvinna i rullstol som fastnat ute i regnet och tvekar inte med att ingripa
Advertisement

Goda gärningar lönar sig alltid och när du lyckas sätta ett leende på en annan människas läppar, förblir det vackra minnet du skapar outplånligt i ditt sinne. Det känns helt enkelt bättre när du vet att du har hjälpt någon. Fyra unga män från Florida, USA, upplevde detta personligen efter att ha fått beröm från tusentals människor på nätet för att ha skjutsat en äldre kvinna som bodde på vårdhem till hennes hem efter det att hennes rullstol gick sönder mitt i ett åskväder.

via FoxNews

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Den pr-ansvariga kvinnan Katty Castro som arbetar på Florida Living Independent Community bevittnade den vänliga gesten och tog bilder för att föreviga detta vackra ögonblick. "Eftersom det här är ett väldigt lugnt område blev jag förvånad över att höra sådan uppståndelse och skratt samt att se fyra unga män som knuffade en av mina invånare genom ett kraftigt åskväder i Florida," sa Katty. "De knuffade henne uppför den stora backen till hennes bostad. Dessa vardagshjältar var så fokuserade på att hjälpa till att de till och med skyddade henne med ett paraply och hade inget emot att bli blöta i regnet, vilket visade stor medkänsla."

Katty säger att hon tackade männen för deras vänlighet och bad dem om ett gruppfoto när de var klara. Fotot delades sedan i ett socialt nätverk i grannskapet.

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Fotot spred sig snabbt på nätet och människor hade många positiva saker att säga om de fyra ungdomarna: "Vi märkte att kvinnan hade problem med sin skoter. Vi var trötta, smutsiga och ville tillbaka till hotellet efter en lång dags arbete", säger ungdomarna. "Men när vi såg den kvinnan visste vi utan tvekan att oavsett hur lång vår dag hade varit, så var det knappast värre än vad hon upplevde. Hon hade bokstavligen en plastpåse över huvudet för att hålla håret torrt. Vi visste att vi kunde inte lämna henne ute i regnet, mitt i gatan, så vi satte igång och började knuffa."

Enligt Katty Castro gjorde killarna en en kilometer lång vandring i uppförsbacke och knuffade försiktigt kvinnan medan hon satt kvar på sin skoter. "Vi ville bara att hon skulle komma hem säkert", förklarade ungdomarna. "Vi förväntade oss inget erkännande, vi gjorde det bara för att hjälpa en medlem av vårt samhälle. Med tanke på den stora mediabevakningen av berättelsen hoppas vi verkligen att folk känner sig uppmuntrade att hjälpa sina grannar när plikten kallar."

En applåd för dessa killar!

Advertisement