En byggarbetare ser en äldre man som varje dag iakttar hans arbete och det slutar med att de blir vänner

av sofia

22 December 2022

En byggarbetare ser en äldre man som varje dag iakttar hans arbete och det slutar med att de blir vänner
Advertisement

Många av oss drömmer om att nå pensionsåldern efter flera års arbete och ansträngningar för att klara sig. Men vad de flesta tenderar att underskatta är den överdrivna mängden ledig tid som man får när man uppnår detta mål, men framför allt de känslor som man känner när man slutar göra ett jobb som har upprepats i många år, och blir en trogen daglig rutin.

En kranförare fick veta hur viktigt det är att älska sitt jobb när han träffade en man som inte längre kunde arbeta, men som ändå hade värdefulla råd att ge.

via Amomama

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Kranföraren Shawn Beveridge arbetade på en ny byggarbetsplats när han lade märke till en äldre man som tittade på hans besättning medan de arbetade. Efter att ha mött hans blick trodde han att det bara var en uttråkad pensionär och fortsatte med sitt arbete. Men dagarna gick och Shawn började inse att den gamle mannen alltid var där, varje dag, vare sig regn eller sol, som en trogen besökare: han dök upp varje morgon klockan 07.00, vandrade sedan iväg för att äta en bit mat i samband med lunchrasten och gick hem när byggarbetsplatsen stängde.

Förvånad gick Shawn fram till pensionären en dag och började prata med honom. Den korta pratstunden med den gamle mannen förvandlades till ett samtal på flera timmar: mannen hette Harold och bodde på äldreboendet nära sin tidigare arbetsplats. Han sa att han hade varit kranförare i femtio år och tyckte om att följa Shawns arbete varje dag.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Förvånad och rörd av historien föreslog Shawn ett avtal till Harold: varje dag, under lunchrasten, satte sig Shawn bredvid Harold och erbjöd honom en kopp kaffe och lunch två gånger i veckan. I gengäld var det meningen att Harold skulle ge råd om sitt arbete och prata lite.

Naturligtvis accepterade Harold glatt Shawns affär. Under de närmaste veckorna lärde de två sig mycket och njöt av varandras sällskap och blev bästa vänner. Det är fantastiskt hur mycket du kan ge och få i gengäld genom att erbjuda en enkel gest av vänlighet. Håller du med?

Advertisement