Hjältar av en händelse: en grupp killar hjälper en äldre man som ramlat att resa på sig och komma hem

av sofia

05 Juni 2023

Hjältar av en händelse: en grupp killar hjälper en äldre man som ramlat att resa på sig och komma hem
Advertisement

Man tror ofta att för att bli beundrad måste man göra stora gester och ibland är det så, men lyckligtvis inte alltid. Fem pojkar, Devan Ornelas, Diego Ramirez, Isaac Hernandez, Josh Sorg och Victor Ornelas i Caldwell, en stad i den amerikanska delstaten Idaho, hyllades av invånarna i hemstaden efter att deras goda gärningar spridits på sociala medier.

Allt började när dessa tonåringar gick hem efter en basketmatch och såg en äldre man ramla på trottoaren.

via Taphaps

Advertisement

Ungdomarna satt i en bil, men så fort de såg den äldre mannen på marken stannade de genast för att hjälpa honom och såg till att han kom hem för att försäkra sig om att han var okej.

Scenen förevigades i en serie bilder som delades av Erika Tovar, en lokalinvånare som råkade gå förbi och bestämde sig för att sprida deras goda gärning på sociala medier: inlägget lockade omedelbart till sig uppmärksamheten från människor i samhället som beslutade sig för att belöna pojkarna för deras snabba reflexer och för deras vänlighet.

Kathy Plaisance, ägare till The Sweet Spot Bakery, tog hjälp av samhället för att spåra upp pojkarna och bestämde sig för att ge dem presentkort och andra gåvor. Erika samlade in presenterna till de fem ungdomarna och bjöd in dem till sitt konditori för att bjuda på läckerheter. Under mötet dök Josè, den äldre mannen som pojkarna hade hjälpt, oväntat upp för att personligen tacka ungdomarna för deras hjälp och för deras fortsatta intresse för honom.

Advertisement

Även om de var oerhört smickrade av gåvorna och tacksamheten från samhället, förklarade pojkarna ödmjukt att det de gjorde var naturligt och instinktivt. De ville bara ge en hjälpande hand till dem som har det svårt och av denna anledning förväntade de sig inte någonting i gengäld. "Det var helt enkelt rätt sak att göra", förklarar Isaac. "Det får oss att må bra att hjälpa andra", tillade han.

Fem killar som trots sin ringa ålder har visat för ett helt samhälle hur viktigt det är att göra gott mot andra utan att förvänta sig något tillbaka.

Advertisement