x
En äldre man fortsätter att jobba…
De kritiserar henne för hennes ansiktshår så hon bestämmer sig för att sluta raka sig och låta skägget växa

En äldre man fortsätter att jobba trots att han är 89 år gammal, men tack vare en insamling på nätet får han över 300 000 dollar

19 November 2022 • Av sofia
478
Advertisement

Många som utför fysiska jobb drömmer om att en dag gå i pension. När man når en viss ålder känns tröttheten alltmer, men det är inte alltid man kan begära en välförtjänt ledighet från arbetslivet.

Fidencio Sanchez vet detta mycket väl, eftersom han skulle ha varit tvungen att sälja 90 000 "paletas", en typ av mexikanska isglassar, för 1,50 dollar per styck från sin vagn som han skjuter runt på gatorna i Chicago, USA, för att nå den eftertraktade pensioneringen vid 89 års ålder.


En dag som alla andra träffade Joel Cervantes Fidencio Sanchez på gatan, medan den gamle mannen knuffade sin vagn och verkade ha det tufft. Joel bestämde sig sedan för att köpa 20 isglassar och avsiktligt överbetala dem för att erbjuda honom direkt hjälp, sedan dröjde han sig kvar för att prata och upptäckte att Sanchez bodde ensam med sin fru. Hon hjälpte också till i det lilla företaget, men sedan en tid tillbaka mådde hon inte så bra.

"Det krossade mitt hjärta att se den här mannen, som borde njuta av sin pension, fortfarande arbeta i den här åldern," berättar Joel. Så han bestämde sig för att hjälpa det äldre paret genom sociala medier. Joel tog ett foto av Mr. Sanchez på jobbet och delade allt på Facebook, samt startade en insamling. "Jag satte insamlingsmålet till €3 000 – vi uppnådde det på bara 54 minuter. Som min bror sa till mig, "En bild säger mer än tusen ord". Jag tror att om jag inte hade haft turen att kunna ta det fotot, så tror jag inte att han skulle ha fått den responsen han fick", förklarar Joel.

Som nyss nämnts var målet för insamlingen 3 000 dollar, men berättelsen om Mr. Sanchez och hans fru berörde hjärtat hos så många som 6 000 invånare i kvarteret, som – förenade i en solidaritetstävling – höjde målsiffran med 100 gånger jämfört med den tidigare och nådde över 300 000 dollar. En summa som kunde ge det äldre paret en värdig livsstil och de pengar som behövs för att ge Fidencios fru den vård hon behöver.

"Jag blev väldigt förvånad", berättade Fidencio Sanchez: "Jag är mycket tacksam för alla invånare och människor som har bestämt sig för att hjälpa mig, det är underbart att se hur världen av sociala medier kan göra underverk".

Vi hoppas att han nu äntligen ska få njuta av sin välförtjänta vila.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack