Hon vägrar ge upp sin plats i första klass till en äldre kvinna och får beröm för sitt val

av sofia

07 November 2022

Hon vägrar ge upp sin plats i första klass till en äldre kvinna och får beröm för sitt val
Advertisement

Vi vet mycket väl att god uppfostran och samlevnad innebär att vissa regler måste respekteras. Oavsett om de är skrivna eller inte är det alltid viktigt att ha dem i åtanke för att undvika att vara respektlösa, särskilt mot äldre människor. Till exempel är det alltid lämpligt att resa sig upp på kollektivtrafiken och lämna sin plats till de som är äldre, för att de ska kunna resa mer bekvämt. Men om detta inte är möjligt för att det skapar ett problem för oss, vad ska vi göra då?

Huvudpersonen i den här historien befann sig i en sådan situation, så hon bestämde sig för att berätta sin historia på Reddit och be om råd i frågan.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

I ett inlägg publicerat på sajten pratade en 32-åring med användare om sin upplevelse under en tågresa. En kvinna återvände från två långa veckors arbete hemifrån och var på väg tillbaka från London till Aberdeen och eftersom resan skulle ta drygt 7 timmar, hade hon bestämt sig för att boka en bekväm plats i första klass. "Jag visste att jag skulle vara tvungen att arbeta under resans gång, - förklarar kvinnan - så jag reserverade en plats där jag inte skulle bli störd på något sätt. Allt detta långt före avresedatumet". Men när hon kom ombord hände något mycket jobbigt.

"Jag klev på tåget och satte mig på min plats- fortsatte inläggets författare - Det var en av de prioriterade platserna som vanligtvis är reserverade för personer med svårigheter. Samtidigt som jag satte mig ned kom en kvinna på ca 60 år som med en oförskämd nickning pekade på skylten ovanför sätet som sa att sätet var reserverat. En gest som indirekt dolde en begäran om att jag skulle ställa mig upp och lämna min plats." Vilket den 32-åriga kvinnan inte gjorde.

Efter att ha förklarat för kvinnan flera gånger att hon hade full rätt att sitta där, fick hon tillslut ropa på en anställd för att lösa situationen. Han försökte i sin tur förklara för henne att det skulle vara bättre att byta plats och bad henne att flytta till andra klass, en lösning som återigen 32-åringen inte ens övervägde.

Advertisement
 Massachusetts Office Of Travel & Tourism/Flickr - Not the actual photo

Massachusetts Office Of Travel & Tourism/Flickr - Not the actual photo

Den 60-åriga kvinnan hade en biljett som gjorde att hon kunde gå på vilket tåg som helst, men som inte garanterade henne en sittplats, samtidigt som huvudpersonen i historien hade bokat i god tid och dessutom betalat dyra pengar. Därför bestämde hon sig för att inte släppa sin plats, till den äldre kvinnans nackdel. Samma sak som många andra förstaklassresenärer gjorde, så 60-åringen eskorterades av tågpersonalen till en annan vagn.

Detta gjorde kvinnan förvånad och förbittrad, så pass mycket att hon ville be om människors åsikt på webben. De som lämnade en kommentar höll med henne och skyllde på transportföretaget för att ha sålt platser som borde ha reserverats till mycket höga priser.

Vad tycker du om saken? Skulle du ha gett bort din plats eller skulle du ha suttit kvar?

Advertisement