Hon går upp 20 kg efter förlossningen och hennes man är inte längre attraherad av henne: "Hur kan jag fortsätta vara med henne?"

av sofia

30 Juni 2023

Hon går upp 20 kg efter förlossningen och hennes man är inte längre attraherad av henne: "Hur kan jag fortsätta vara med henne?"
Advertisement

Vi letar alla efter en själsfrände, den andra halvan som fullbordar oss och gör oss lyckliga. Det finns de som träffar sin bättre hälft i väldigt unga år och de som istället får vänta lite till, men när den personen väl kommer in i ens liv tappar man all kontroll och attraktionen tar över. Faktorerna som driver oss att välja en specifik person bland miljonerna i världen är många: från personlighet till utseende, från gemensamma intressen till personkemi. Kort sagt, kärleken baseras på en kombination av detaljer som förs samman och förvandlar vår tillvaro.

Men vad skulle hända om din partner ändrade någon aspekt som tidigare lockat och fascinerat dig? Detta är just den frågan som huvudpersonen i den här historien ställde sig själv, som ville dela sin situation med människor på nätet och fråga om råd. Låt oss tillsammans ta en titt.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

En man och pappa har vänt sig till en Daily Mail-kolumn för att få råd om en extremt känslig och privat fråga. Mannen berättade om sin relationssituation efter det att hans första barn kom hem från sjukhuset. Han hade alltid varit väldigt kär och attraherad av sin fru, men erkände att hans intresse för henne efter graviditeten hade avtagit. Orsaken till detta? Kvinnan hade enligt hans mening slutat bry sig om sitt utseende och tog inte längre hand om sig själv.

"Jag älskar min fru, men sedan hon blev gravid har hon slutat ta hand om sig själv - förklarar vår huvudperson - jag vet att det är normalt att äta mer under den perioden och att inte ägna alltför mycket uppmärksamhet åt ditt fysiska utseende, men nu när vår son är född verkar hon inte vilja gå tillbaka till den hon var. Hon berättade att hon väger över 22 kilo mer än innan och jag är inte överens - fortsatte han - jag gillar inte kvinnor som är för fylliga och jag blev kär i henne för hennes smala, vältränade kropp. Hon var väldigt stolt över sitt utseende, men den kvinnan verkar ha försvunnit."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Jane Green, expert på relationsdynamik och världsberömd bästsäljande författare, gav sitt svar och uttryckte all sin avsky för mannens ord. Det som förvånade henne är att det baserat på hans ord verkar som att attraktionen och kärleken till hans partner bara var en fysisk och inte en "andlig" fråga. Men att bli kär i en person innebär att gå bortom bara det yttre och finna något djupare.

"Kanske är anledningen till att hon inte bryr sig om sitt utseende eller att sminka sig att hon är olycklig", kommenterade Jane, "Hon sa att hon hade lagt på sig de där kilona, ​​kanske var det ett behov av uppmärksamhet? Hon var smal och vältränad och detta är hon medveten om, inte bara du, så du borde kanske försöka fråga henne hur hon känner. Om hon vill komma tillbaka i form igen men tycker att det är kämpigt, hitta ett sätt att stödja henne, annars borde du acceptera henne som hon är."

Ett äktenskap bör gå längre än bara det yttre och bygga på en starkare grund. Med årens gång förändras en människas kropp, särskilt hos kvinnor, men om känslorna är äkta kommer attraktionen aldrig att minska.

Håller du med om relationsexpertens ord eller känner du att den här mannen delvis har rätt?

Advertisement