En mamma avslöjar sin metod för att spara tid och pengar i hemmet: "Jag handlar mat 2 gånger om året" (+VIDEO)

av sofia

29 April 2023

En mamma avslöjar sin metod för att spara tid och pengar i hemmet: "Jag handlar mat 2 gånger om året" (+VIDEO)
Advertisement

Att starta en familj är för två personer något av det vackraste som finns, men förutom lyckan i att bygga något tillsammans finns det många ansvarsområden att möta. Bland dessa är en av de viktigaste säkerligen att se till att ingenting någonsin saknas hemma och att alla mår bra. Vi vet mycket väl hur mycket saker som behövs i vardagen och de ekonomiska utgifterna för att tillfredsställa dessa behov är inte alls låga.

Mamman vi ska berätta om idag vet något om den saken, då hon har letat vida omkring efter det bästa sättet för att kunna spara pengar utan att hennes familj ska bli lidande. Hur har hon lyckats göra det? Låt oss ta reda på det tillsammans.

via This Mama's House/Youtube

Advertisement
This Mama's House/Youtube

This Mama's House/Youtube

Tabitha Kelley är en mamma till 5 barn som blev berömd på nätet tack vare sin YouTube-kanal This Mama's House, där hon delar speciella stunder och tips för hemmet. Just en av dessa har uppmärksammats av många användare, som sa att de var förvånade över hur väl hon lyckas organisera efter ett schema som verkar nästan omöjligt.

Närmare bestämt förklarar mamma Tabitha att hon lyckas spara väldigt mycket genom att handla bara 2 gånger om året och samtidigt se till att både hon, hennes man och deras barn har allt det de behöver. "Matinköp är ett kämpigt jobb när man ska göra det för en familj på 7 personer - sa kvinnan i videon - det är därför jag har försökt på alla sätt att minimera mina besök i mataffären. Nu går vi bara två gånger per år och vi har ett lager som varar i minst 6 månader".

Denna mamma köper alltså allt i en enda lösning och förvarar mat och alla andra grundläggande nödvändigheter i ett förråd, som hon visar på bilderna, som är fullt av saker att äta och inte, uppdelade och lagrade efter familjens behov.

Advertisement

Du kanske undrar: hur gör hon med färsk frukt och grönsaker? Även för detta har Tabitha svaret. Hon köper allt tillsammans och fryser in omedelbart för att förhindra att något blir dåligt.

"Förvaringen tar väldigt lång tid - förklarar hon - men sedan drar jag nytta av att inte behöva gå och handla på flera månader. I kassan spenderar vi till och med över 7 500 dollar på en gång, men det är okej för sedan tar vi igen det. Jag lyckas hålla reda på allt vi har köpt och planerar alla måltider så att maten aldrig tar slut förrän nästa inköp."

Vad tycker du om hennes lösning? Kan det verkligen fungera enligt dig eller är det omöjligt att planera sina måltider så många månader i förväg?

Advertisement