Han lämnar sin bil på verkstaden och mekanikern tar den och åker på semester

av sofia

15 Juni 2023

Han lämnar sin bil på verkstaden och mekanikern tar den och åker på semester
Advertisement

Det finns människor som vi ibland tvingas förlita oss på även om vi inte riktigt känner dem för att vi behöver hjälp med något. Det kan hända att vi måste lämna nycklarna till vårt hus till en städerska eller lämna bilnycklarna till en mekaniker. Normalt sett försöker vi i dessa fall hitta någon som anses vara pålitlig, kanske har vi blivit tipsade om att vända oss till just den personen av en släkting eller vän och bestämmer oss därför för att använda oss av deras tjänster.

Huvudpersonen i den här historien fick verkligen ångra att han lämnat sin bil hos mekanikern. För höga priser för det utförda arbete? Om det ändå hade varit det som var problemet...

via Nmas

Advertisement
Sukhjinder/Pixahive - Not the actual photo

Sukhjinder/Pixahive - Not the actual photo

Jaime Armendáriz hade som så många andra människor lämnat sin bil hos mekanikern för att få den reparerad. Det var något elektriskt problem med bilen och han var fast besluten att få bilen återställd och i fungerande skick.

Så han hade bestämt sig för att lämna fordonet hos en mekaniker och denne hade gått med på att försöka lösa det. Så Jaime hade lämnat fordonet och nycklarna till mannen och de två männen hade bokat ett möte några dagar senare för att hämta bilen och betala den återstående summan för reparationen.

När mannen kom tillbaka för att hämta sin bil fick han dåliga nyheter.

Advertisement
G S K/Pixahive - Not the actual photo

G S K/Pixahive - Not the actual photo

Mekanikerns bror avslöjade för honom att hans bil inte längre fanns i den verkstaden och det visade sig att mekanikern var på semester i Mazatlán just med sin kunds bil!

Jaime lämnade då in ett klagomål till myndigheterna och personen som hade tagit hans bil greps inom en kort tid i kuststaden. Men den stackars mannens vedermödor var ännu inte avsedda att upphöra: "biltjuven" hade släppts, men han hade häktats igen i Obregón, Sonora, medan han fortfarande körde fordonet och lämnade vår huvudperson utan bil och i väntan på ett ingripande från myndigheterna.

Så småningom fick den stackars kunden tillbaka sin bil och berättar att mekanikern hade hittats av polisen i ett påverkat mentalt tillstånd på grund av någon form utav drog.

En ovanlig berättelse som påminner oss om att vi alltid måste vara mycket försiktiga med att lita på människor som vi inte har någon riktig garanti för. Tillit är dyrbart och bör aldrig tas för givet.

Advertisement