En hantlangare får inte betalt efter att ha avslutat ett jobb så han bestämmer sig för att lösa det på sitt sätt (+VIDEO)

av sofia

08 Oktober 2023

En hantlangare får inte betalt efter att ha avslutat ett jobb så han bestämmer sig för att lösa det på sitt sätt (+VIDEO)
Advertisement

Att renovera ett hus är ofta nödvändigt, men ibland handlar det om att uppfylla en önskan man haft, att se ett projekt man fantiserat om "komma till liv". För att göra detta behöver man pengar.

Faktum är att material och arbetskraft inte är gratis (tvärtom) och därför måste du räkna ut noga och fundera – utifrån de möjligheter du har – var och hur du ska ingripa. En självklarhet kanske, men personen i den här historien som beställde en ny praktfull terrass borde verkligen ha haft det i åtanke.

Advertisement

Byggarens ilska

Byggarens ilska

Terasos Ara/Facebook/ Screenshot

Allt började med en idé: en person bestämde sig för att låta bygga en stor träterrass precis utanför sitt hus. Så han gav ett välkänt företag inom byggsektorn, Terasos Ara, i uppdrag att utföra den konstruktionen.

Vi talar om flera kvadratmeter fint trä som noggrant installerats på kundens mark: resultatet blev helt magnifik, en sann fröjd för ögat.

Den överenskomna kostnaden för arbetet var drygt 4000 euro. Men kunden, vi vet inte av vilka skäl, betalade bara en del av pengarna han hade lovat att betala och nästan 1000 euro saknades. Terrassbyggaren Deividas Šadis hamnade därför i en jobbig situation. Sedan, efter att ha blivit ignorerad i flera dagar, bestämde han sig för att göra sitt drag och åkte dit med sin cirkelsåg.

Advertisement

Kundens reaktion

KAS BŪNA, KAI NESUMOKA❗️

Pubblicato da Terasos Ara su Martedì 29 agosto 2023

han sågade 3 raka, långa och djupa snitt, vilket förstörde hela verandan. Skadan var inte bara estetisk då spåren som lämnats av sågbladet skulle ha gjort det möjligt för väder och vind att lätt förstöra strukturen.

Efter att ha fått reda på det som hade hänt beslutade kunden att äntligen inleda en dialog med Deividas, trots att han redan var tre veckor försenad med betalningen. För att inte ha betalt i tid skulle reparationerna kosta ytterligare cirka 1600 euro.

Byggaren erkände att han aldrig hade gjort en liknande gest under sina nästan 10 års karriär och är nu tillgänglig för att hitta en lösning tillsammans med kunden vars skuld är cirka 2600 euro. Vem vet hur den här historien kommer att sluta, men under tiden frågar vi dig: tycker du att den åtgärd som arbetaren vidtog var rätt?

Advertisement