Hon lyckas tjäna mer än 28 000 kronor om året genom att gråta desperat på andras begravningar

av sofia

07 Juni 2023

Hon lyckas tjäna mer än 28 000 kronor om året genom att gråta desperat på andras begravningar
Advertisement

Om du tror att du har sett eller hört allt i ditt liv, ja, då har du förmodligen fel. Tiderna förändras ständigt och utvecklingen har lett till en omvandling av många sociala konventioner och en radikal förändring av arbetsmarknaden. Men vissa yrken är oumbärliga och har stått emot den långsamma och obönhörliga förändringen i tusentals år, de är alltså "tidlösa".

Till och med att upphöra att existera är en del av livet och vissa figurer är nära kopplade till det där känsliga ögonblicket då vi blir "kallade" för att ge en ordentlig begravning till våra nära och kära. Att gråta för dem är förvisso naturligt för oss, men det finns de som har gjort förtvivlan och tårar till sitt jobb...

via Nextshark

Advertisement
manhhai/Flickr - Not the actual photo

manhhai/Flickr - Not the actual photo

En kvinna från Henanprovinsen tjänar upp till 200 000 yuan (cirka 26 000 USD) för teatrala tårar och hjärtskärande skrik på andras begravningar!

Hon har haft detta yrke i 20 år och uppger att hon älskar sitt jobb med vilket hon lyckades köpa ett hus och skicka sin äldste son till universitetet. Dessa figurer definieras på flera sätt: som "anddyrkare", "gråtande" eller "moirologer" och fanns redan i andra antika kulturer.

Det verkar faktiskt som om det i det forntida Egypten fanns människor som betalades just för att betona allvaret och smärtan i sörjandet just genom "tolkningar" som inkluderar skrik, knytnävar som slår i marken, otröstligt gråt och allt som kan vara ett tecken på förtvivlan. Med en mycket specifik särart.

Advertisement
cottonbro studio/Pexels - Not the actual photo

cottonbro studio/Pexels - Not the actual photo

Ju högre "rank" som den avlidne tillhörde, desto högre skulle skriken, snyftningarna och tårarna vara!

Dessa traditioner spred sig sedan till andra kulturer och landade även i Kina. För bara 30 minuter av detta ovanliga jobb får de bästa av dessa proffs nästan 400 kronor i lön och deras "tjänster" är mycket efterfrågade.

I Kina verkar det faktiskt som att de ger en mer "klassisk" touch till ceremonin samtidigt som de tillför "djup" och ger en viss religiös samt historisk klang. Vad tycker du om det här?

Advertisement