Ett par blir vänner med en man under sin semester och upptäcker sedan att han är en brottsling på flykt

av sofia

06 Juli 2023

Ett par blir vänner med en man under sin semester och upptäcker sedan att han är en brottsling på flykt
Advertisement

Semester är något att njuta av för alla de som har arbetat hårt under större delen av året: äntligen får du chansen att vila, koppla av och ägna dig åt det du älskar mest. Många utnyttjar denna tid för att resa, för att upptäcka nya platser och kanske fördjupa sig i en ny kultur.

Det är upplevelser som vidgar sinnet och ger näring åt själen, samt främjar nya bekantskaper och vänskap. Precis som i den här historien: ett franskt par träffade en belgisk man och de tillbringade några avkopplande dagar tillsammans. Synd bara att mannen ifråga inte alls var den han utgav sig för att vara.

via Newsrnd

Advertisement

Myriam och Yanis, 22 och 21, hade bestämt sig för att ta semester och satsa på äventyr, en resa tillägnad nya upptäckter och hade därför inte organiserat sin resa noggrant. Deras plan var att upptäcka nya saker och alla var mycket nöjda.

På sin resa träffade de Victor, en livlig och mycket sällskaplig fyrtioåring: efter att konverserat med honom visade det sig att han ville tatuera sig och Myriam är tatuerare till yrket. Så paret bjöd in den nya mannen till Montblanc, där de hade ett sommarhus.

Men allt eftersom dagarna gick visade sig den dynamiske Victor börjat insistera mer och mer: "vi gillade honom utan tvekan, men han hade börjat be oss att träffas varje dag, utan undantag: det började bli lite kvävande", avslöjade paret.

Det slutade med att Myriam faktiskt tatuerade belgaren med ett brinnande hjärta på högerarmen. Men så snart denna första tatuering var klar hade mannen redan en annan idé: att få ordet "frihet" tatuerat på nyckelbenet...

Advertisement
Le Parisien

Le Parisien

Detta hade emellertid börjat göra paret misstänksamma. Mannen hade dessutom börjat bli mer och mer talrik och "skryta" om sin bakgrund: det hade visat sig att han varit brandman, lärare, fotograf, till och med triathlonmästare och att... han hade varit i fängelse. Vid det här laget ringde varningsklockorna högre och högre i huvudena på paret.

"Han berättade för oss att hans barn var väldigt arga på honom, till den grad att de inte ville prata med honom längre. Vi tänkte att det måste finnas en bra anledning till att barnen kände ett sådant agg mot honom. Han pratade mycket om sina sista flickvänner men aldrig om mamman till hans barn", sa paret. Men det fanns mer: Victor betalade bara kontant och det visade sig att han varken hade ett telefonnummer eller en e-postadress. En dag hade han erkänt för de två att han egentligen hette Adrien.

Yanis gav sedan efter för sina tvivel (och växande rädsla) och skrev in följande ord på Google: "Adrien, Belgien, sökes." Det han läste gjorde paret chockade: mannens fullständiga namn var Adrien Romper, efterlyst för mordet på sin fru och dömd till 20 års fängelse. Det verkar som att individen hade utnyttjat sin permission för att fly...

Även om de inte pratade engelska särskilt bra, lyckades paret, förståeligt nog, panikslagna, komma i kontakt med 112, det europeiska nödnumret, och rapportera flyktingen. Tack vare deras hjälp hittades mannen och greps sedan. "Vi har läst intervjuerna med Adrians familj, hans barn har förklarat att de känner sig säkra nu när han sitter inne och det räcker för att vi ska vara lugna", avslutade paret. Vad tycker du om denna läskiga historia?

Advertisement