Han känner sig dålig mitt i gatan och faller till marken och istället för att ingripa börjar folk ta bilder

av sofia

01 Juli 2023

Han känner sig dålig mitt i gatan och faller till marken och istället för att ingripa börjar folk ta bilder
Advertisement

Att ha pålitliga människor i sin närhet är alltid viktigt och oavsett om de är vänner eller släktingar kan deras stöd vara användbart, ibland till och med oumbärligt. Det är självklart ett ömsesidigt förhållande som aldrig får tas för givet, men i nödsituationer är det livsviktigt att finnas där. Tyvärr finns det tillfällen, stunder då vi är ensamma eller åtminstone där vi inte har någon vi känner runt omkring oss. Tänk om något skulle hända oss just vid den tidpunkten?

Allt som återstår är att förlita sig på andra, på det goda hjärta hos dem som finns i vår närhet. Men är vi säkra på att de skulle veta vad de skulle göra ifall något hände och att de skulle göra vad som helst för oss? Huvudpersonen i den här historien har garanterat bildat sig en uppfattning om den saken.

via Ilcorrieredellacittà

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Berättelsen utspelade sig i ett distrikt i Rom, Italien, där 47-årige Marco befann sig i allvarliga svårigheter. Han hade precis kommit hem från jobbet, runt kvart i tolv på natten hade han nyligen avslutat ett telefonsamtal med sin partner där han hade försäkrat henne om att han hade kommit hem ordentligt.

Men några minuter senare började mannen, trots att han var en blodgivare vid perfekt hälsa, må väldigt dåligt: ​​"Eftersom jag mådde sämre och sämre trodde jag att det skulle hjälpa mig att komma ut på gatan och få lite frisk luft" , förklarade han

Väl på vägen förbättrades dock inte situationen alls, snarare tvärtom.

Advertisement

A che punto siamo arrivati

Pubblicato da Pamela Zeppilli su Mercoledì 14 giugno 2023

Marco greps av svår yrsel som fick honom att vackla tills han föll på knä: "Jag började gå mot tobaksaffären i hopp om att träffa någon som jag kunde be om hjälp, men jag lyckades inte gå många meter..." sa han.

Faktum är att det slutade med att 47-åringen nästan helt förlorade medvetandet överväldigad av sjukdomen och tyvärr slog han huvudet mot trottoaren när han svimmade, vilket förvärrade hans redan kritiska situation ännu mer: "Jag svimmade och förblev hjälplös på marken, jag kunde inte röra mig eller tala, jag uppfattade bara vad som hände omkring mig i korta ögonblick av klarhet", avslöjade han. Men det finns en sak i den här historien som är ännu värre.

Trots att det var sent bevittnade flera förbipasserande scenen och såg Marco ligga där på marken: "Han är förmodligen en knarkare, vi går, titta på den där hemlösa mannen... vad äckligt", det här är några av kommentarerna som mannen hörde medan han var i desperat behov av hjälp från människor som ignorerade honom. Någon stannade till och med för att spela in en video med sin mobiltelefon. Lyckligtvis gick en person, efter mer än en timmes tid, fram till den stackars mannen och frågade honom om han behövde hjälp.

"Är du okej? Behöver du en ambulans?", frågade en kvinna. Han lyckades nicka med huvudet innan han svimmade helt. Till slut vaknade Marco upp i en CT-röntgen och på kort tid återhämtade han sig. Han hade svimmat och efter fallet mot trottoaren hade han fått en huvudskada. Han skrev en lapp som han hängde precis vid tobaksaffären han varit på väg till för att tacka kvinnan som räddade honom och uppmanade henne att kontakta honom på sin mobiltelefon.

Detta är ett bevis på att man kan vara ensam även mitt bland människor. Marco var faktiskt välklädd och det fanns därför ännu mindre skäl att tro att han var en knarkare eller en "farlig" person. Hur som helst kostar det faktiskt ingenting att i dessa fall ringa en ambulans rädda någons liv.

Advertisement