En programledare får sparken på grund av sitt gråa hår

av sofia

28 April 2023

En programledare får sparken på grund av sitt gråa hår
Advertisement

En del karriärer är mer "känsliga" än andra. Det kan vara svårare att "lyckas" inom en viss sektor, som exempelvis inom TV, eller så kan det vara väldigt svårt att bli upptäckt och försörja sig som fotbollsspelare. Dessa jobb är så att säga annorlunda och har andra "regler" än de jobb som vi kan definiera som mer "standardiserade", som att till exempel arbeta på kontor eller i vilket fall utföra ett arbete med ett specifikt antal veckotimmar.

Faktum är att dessa yrken är mer "fria" och deras karriärer kan variera mycket. En modell eller en fotbollsspelare kommer oundvikligen att gå i pension före en kontorsanställd eller en kassörska. Men huvudpersonen i den här historien, ett välkänt ansikte på en utländsk tv-kanal, blev avskedad av en helt annan anledning.

via Latimes

Advertisement
Lisa Laflamme/ Facebook

Lisa Laflamme/ Facebook

Lisa LaFlamme, är värd för den kanadensiska kanalen CTVNews, eller snarare var hon det. Faktum är att hon fick sparken på grund av hennes hår som har blivit grått med åren.

Kvinnan var ett välkänt ansikte i landet efter att ha varit den ledande programledaren för den tv-stationen i många år. Trots sina extraordinära resultat, som tydligt bevisades av tittarsiffrorna, avskedades Lisa med ursäkten: "Ett ekonomiskt beslut motiverat av tittarnas ändrade vanor", sa moderbolaget.

Ändå är det något som helt enkelt inte stämmer. Faktum är att interna rykten cirkulerade som tydligt hänvisade till kvinnans utseende.

Advertisement
Lisa Laflamme/ Instagram/ Screenshot

Lisa Laflamme/ Instagram/ Screenshot

"Lisas hår har blivit helt grått", ska en av de ledande cheferna för sändningen ha startat konversationen med. Därefter berördes ämnet även under en av hennes arbetsdagar. Det var problem med belysningen av henne i studion just på grund av hennes hår som gav ifrån sig ett "lila" ljus när det träffades av de olika ljusen i uppsättningen .

Lisa fick sedan sparken två år innan hennes anställningskontrakt tog slut.

Nyheten väckte stor uppståndelse och andra journalister, såsom Céline Galipeau, sa till dem: "Hur kan en kvinna med en erfarenhet som hon behandlas på detta sätt på 2000-talet, som i flera år har satt publikrekord med den mest sedda bulletinen i landet? Man kan åldras på skärmen nuförtiden, det borde inte vara några problem med det! Vi borde ge alla en utmaning: alla kvinnliga programledare, oavsett ålder, bör bära en grå peruk på jobbet, även för bara en dag, till stöd för Lisa LaFlamme, lanserar jag denna utmaning."

Att vara kvinna visar sig återigen vara svårare än det borde vara. Vi ser och uppskattar många manliga programledare med grått hår, varför är det inte möjligt för en person av ett annat kön att göra detsamma?!

Advertisement