Den här kvinnan hävdar att hon bara druckit vatten med salt, citron och socker i 41 år

sofia

12 Oktober 2022

Den här kvinnan hävdar att hon bara druckit vatten med salt, citron och socker i 41 år
Advertisement

Vi har alltid fått lära oss att för att hålla sig frisk så länge som möjligt är det nödvändigt att träna regelbundet och äta sunt. Ingen tvivlar idag på dessa övertygelser, som får stöd av både medicin och vetenskap, även om det säkerligen finns sällsynta undantag. Sällsynta undantag som som man därför absolut inte bör försöka efterlikna. Huvudpersonen i denna berättelse är just ett av dessa undantag, nästan ett mirakel, och hon lyckades rädda sitt liv tack vare en mycket ovanlig diet: i 41 år har hon bara druckit vatten.

via cafef.vn

Advertisement

Youtube Screenshot

Ngon är 63 år och livnär sig uteslutande på vatten med lite socker, salt och några droppar citron. Det verkar otroligt att kvinnan lyckas överleva på denna drastiska och strikta diet, men hon har själv sagt att hon mår jättebra. För att vara ärlig, hade hon som ung börjat må mycket dåligt utan att veta exakt varför, åtminstone till en början: hennes syn hade börjat suddas ut, hennes mage värkte regelbundet. Testerna visade att kvinnan led av en blodsjukdom som förmodligen inte skulle låta henne få leva länge till. Ingen visste riktigt hur man skulle hantera denna sjukdom, förrän en annan läkare rådde henne till något ovanligt: ​​ge upp fast föda och börja dricka vatten blandat med lite salt och socker. Ngon har aldrig avslöjat identiteten på den här läkaren, eftersom hon blev tillsagd att inte göra det - å andra sidan var råden hon hade fått utan vetenskaplig grund och det verkade till och med konstigt att en läkare hade sagt åt henne att göra så. Den goda nyheten är att detta har fungerat för henne.

Wikimedia / Not the actual photo

Faktum är att Ngon är i perfekt form vid 63 års ålder. Hon utövar regelbundet yoga och är medlem i Long An Acupuncture Association. Hon är en stor förespråkare för träning, men hon rekommenderar så klart inte andra att följa hennes diet. Kort sagt, det verkar som att denna kvinna idag är vid utmärkt hälsa, så pass mycket att hon kan inta yogaställningar som inte ens en tjugoåring skulle kunna klara med samma vighet och skicklighet. Den äldre kvinnan vet mycket väl att hennes diet kan vara farlig och betraktar sitt eget fall som ett mirakel och hävdar att framgången med denna diet hänger ihop med hennes religiösa övertygelse. Kort sagt, gör inte som hon eftersom det skulle kunna leda till allvarliga hälsorisker!

Advertisement