Hans 15-åriga son väntar barn med sin flickvän: "Du kommer att vara tvungen att jobba tillsammans med mig, jag kommer inte att försörja er"

av sofia

11 Oktober 2022

Hans 15-åriga son väntar barn med sin flickvän: "Du kommer att vara tvungen att jobba tillsammans med mig, jag kommer inte att försörja er"
Advertisement

Att vara förälder är en underbar sak, men samtidigt innebär det ett enormt ansvar som inte alltid är lätt att möta. För att allt ska gå smidigt och för att barn och unga ska förstå hur de ska bete sig i livet behövs en god uppfostran, men också en djupgående dialog. Något som blir oumbärligt och allt viktigare när man kommer upp i tonåren. Ett känsligt ögonblick då man upplever många nya saker och där det oväntade alltid lurar bakom hörnet.

Om något oväntat skulle hända, hur bör man då bete sig? Pappan vi vill prata med dig om idag fattade ett beslut, som man kan vara mer eller mindre överens om och delade sin historia på sociala medier. Vi ser.

via marisayruben/Tik Tok

Advertisement
marisayruben/Tik Tok

marisayruben/Tik Tok

När du väl tar steget från barndom till tonåren blir relationen mellan föräldrar och barn lite mer komplicerad. Det finns ungdomar som låter sig guidas lätt, samtidigt som de behåller sin egen personlighet, och andra som tvärtom är mer "rebelliska". I fall som dessa finns det inget bra eller dåligt sätt att göra det på, det måste helt enkelt utvärderas beroende på omständigheterna. I den här berättelsen hamnade en pappa i en ganska komplicerad situation: vid 15 års ålder väntar hans son redan ett barn tillsammans sin flickvän. Detta är garanterat en situation som inte är lätt att hantera.

Det som faktiskt chockerar mest av allt är ungdomarnas ålder: han är som sagt 15, medan tjejen bara är 14. Klarar man att ta hand om ett barn i den här åldern? Kanske ja, men den unga killens pappa verkar inte vara övertygad, så pass mycket att han till och med delade historien på sociala medier.

Advertisement
marisayruben/Tik Tok

marisayruben/Tik Tok

I en video som publicerats på Tik Tok ser vi pojken med ett ångerfullt ansiktsuttryck lyssna på sin pappas ord: "Den här pojken är bara 15 år gammal och väntar barn från sin flickvän - säger mannen med en förbannad ton - Din mamma och jag har alltid gett dig förtroende, vi pratade med dig och titta vad vi fick för resultat. Du har förstört ditt liv. Vi gör allt för att du inte ska behöva sakna något, jag jobbar ihjäl mig och din mamma också och det här är ditt sätt att återbetala oss".

Ord som verkar träffa pojken djupt och även användarna som har lyssnat på dem. Det är förstås inte lätt att hantera en liknande situation, särskilt om man tänker på vad som väntar dem och vad de kanske inte ännu är redo för. En tanke som kommer spontant efter att ha hört slutet av pappans tal: ”Från och med nu kommer du att jobba med mig på byggarbetsplatsen, jag har ingen avsikt att göra det åt dig och att försörja dig, din flickvän och din son".

Palauenc05/Wikimedia - Not the actual photo

Palauenc05/Wikimedia - Not the actual photo

Det är förmodligen denna sista mening som har påverkat folk starkast: är det rätt att tvinga ett barn att arbeta på grund av ett ungdomligt misstag, vilket hindrar honom från att gå i skolan och ge honom chansen till en annan framtid? Det finns inget exakt svar på allt detta och de som såg videon delade sig i två grupper. Å ena sidan finns det de som håller med killens pappa och å andra sidan de som har sagt åt honom att vara mindre hård.

Vad tycker du om saken?

Advertisement