En kille är rädd för att hålla sin pojkvän i handen ute bland folk, men hans svärfar säger att han inte har något att vara rädd för

av sofia

09 Maj 2023

En kille är rädd för att hålla sin pojkvän i handen ute bland folk, men hans svärfar säger att han inte har något att vara rädd för
Advertisement

Det moderna samhället har vant oss vid en mycket större tanke- och handlingsfrihet än för några år sedan. Alla är fria att göra sina egna val, göra det jobb de tycker bäst om, umgås med de personer de föredrar, åka vart de vill och till och med bli kära i vem de vill utan att behöva respektera några strikta könsregler. I teorin borde detta inte "störa" någon och vi borde alla vara bekväma att gå hand i hand med vår partner utan rädsla för att bli dömda. I praktiken är detta inte fallet.

Det finns många människor som, trots alla framsteg och stora förändringar i samhället, bara inte kan acceptera vissa saker och känner sig berättigade att alltid säga sin åsikt, utan att tänka på att de skulle kunna kränka andra. Vilket också hände i den här historien. Låt oss ta en närmare titt.

via Oviaska/Twitter

Advertisement
Oviaska/Twitter

Oviaska/Twitter

Historien vi vill berätta idag ägde rum i Spanien, i Oviedo, dit ett kärlekspar åkte för att besöka familjen till en av de två. Än så länge inget onormalt, förutom att killarna var homosexuella och att en av dem var extremt rädd för att ses hålla hand med sin partner. Som tur var bestämde sig svärfadern för att ingripa och visade stor öppenhet och förståelse.

I ett inlägg som dök upp på Twitter lade sonen till mannen Ruben upp två bilder på sin pappa med sin pojkvän tillsammans med detta meddelande: "Min pojkvän är rädd för att hålla min hand på gatan - skriver författaren - han är rädd för att visa sig med mig och att folk skulle kunna säga något till oss. Min pappa sa till honom att han skulle göra vad som helst för att få honom att övervinna den rädslan och tog honom i handen".

Advertisement
Oviaska/Twitter

Oviaska/Twitter

En enkel och äkta gest som i sig dolde mycket mer. Den här pappan accepterade inte bara att hans son var homosexuell, vilket tyvärr inte är någon självklarhet, utan förstod deras svårigheter, särskilt hans svärsons, och gjorde allt för att hjälpa honom. Att flytta från en storstad som Madrid där allt är "vanligt" till en mindre verklighet som den Rubens föräldrar bor i är inte lätt, men det viktiga är att ha rätt personer vid sin sida som gör rätt sak vid rätt tidpunkt. I det här fallet var det just så.

Inlägget sågs av många människor, som lämnade ett uppmuntrande meddelande och berömde gesten från en pappa som med en mycket symbolisk gest gjorde något viktigt för två unga människor.

Var och en av oss borde låta oss inspireras av honom och lära oss av honom att det att acceptera andra och inte döma är något av det bästa man kan göra i livet, håller du inte med?

Advertisement