Han är 72 år gammal, men vill inte gå i pension så han fortsätter att arbeta på en snabbmatsrestaurang

av sofia

23 Juni 2023

Han är 72 år gammal, men vill inte gå i pension så han fortsätter att arbeta på en snabbmatsrestaurang
Advertisement

Att känna sig användbar tack vare sitt jobb även i hög ålder är en faktor som bidrar till äldre människors fysiska och psykiska välbefinnande. Ett arbete ger en människa möjligheten att hålla kognitiva och relationella färdigheter aktiva och att känna sig som en del av en gemenskap. Dessutom kan arbete vara en källa till extra inkomst och personlig tillfredsställelse.

Det finns olika anställningserbjudanden för seniorer inom olika branscher, såsom sjukvård, konsultverksamhet, catering och logistik. Att arbeta på äldre dagar kan vara ett givande och stimulerande val för den som vill fortsätta växa och utmana sig själv.

via Dailymail

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

En 72-årig australiensisk man vid namn Daryl Holmes har bestämt sig för att avstå från sin pension för att arbeta på McDonald's, ett jobb som får honom att känna sig uppfylld och användbar inte bara för sig själv, utan också för sina kunder och kollegor. Daryl arbetade tidigare som personlig assistent, men efter att ha tillbringat en dag hemma insåg han att han hade för mycket fritid och att han inte riktigt var redo för att gå i pension.

"Min fru arbetade fortfarande och hade flera år framför sig, så jag tänkte inte sitta stilla. Jag har spelat golf hela mitt liv och har alltid tyckt om att jobba", sa han. Vid 66-års ålder ansökte Daryl om ett jobb som en mångkunnig anställd på McDonald's och blev en lokal legend som älskades av kunderna. 70-åringen är nu ansvarig för att välkomna kunder och hjälpa till med att använda beställningskiosker på restaurangen i Newcastle, norra Sydney, samt bordsservering.

Advertisement

Tack vare sin starka personlighet har Daryl skapat ett starkt band med alla i personalen och har delat sina kunskaper och livserfarenheter med de unga kollegorna: "Jag förklarar helt enkelt för dem att det är viktigt att älska det man gör, jag är som deras farfar. Jag jobbar med extraordinära unga människor. Ungdomarna vi har är fantastiska, det är ett verkligt privilegium att få jobba med dem", kommenterade han.

Trots sin ålder har Mr. Daryl inte för avsikt att sluta sitt jobb på snabbmatsrestaurangen: "Jag tror att jag kommer att fortsätta jobba tills jag är 80." Han är ett föredöme som visar att ålder aldrig bör vara ett hinder för att göra det som får oss att må bra och var och en av oss borde hämta inspiration från denna visa man, håller du inte med?

Advertisement