Den här farfarn lämnar enbart 50 pund var till sina barnbarn och de blir alldeles vansinniga

av sofia

21 Mars 2024

Den här farfarn lämnar enbart 50 pund var till sina barnbarn och de blir alldeles vansinniga
Advertisement

När en person går bort i en familj är sorg känslan som råder, eller så borde det åtminstone vara. En förlust är aldrig lätt att hantera, inte ens när en äldre person försvinner. Mor- och farföräldrar, till exempel, är grundpelarna i en familj, innehavarna av historien, de äldsta minnena och det förflutna, och därför de största människorna i familjen, men det är en stor smärta att se dem försvinna. I vissa fall är det dock inte denna sorg som råder utan intresset för det eftertraktade och ibland fruktade arvet.

Kommer det vi förväntar oss att komma eller kommer det att komma några oväntade överraskningar?

Advertisement

Vad händer när någon dör?

Vad händer när någon dör?

Kindel Media/Pexels

Vi vet alla att det tyvärr finns många byråkratiska problem att tänka på efter det att någon vi håller av går bort. Detta öppnar frågor om arv och även möjligheten att bråk kommer att uppstå bland de kvarvarande familjemedlemmarna just på grund av pengar och ägodelar.

I nästan alla länder övergår dödsboet till de mest direkta ättlingarna. Därför kommer makarna att vara de första att följa barnen, om de förstnämnda saknas, och sedan de andra släktingarna av lägre grader. Detta om den som inte längre finns hos oss har beslutat att lämna förmögenhetsdelningen i lagens händer så att säga. Annars, och medan den personen fortfarande var kapabel att fatta egna beslut, hade hen kunnat kontakta en fackman för att upprätta ett testamente där hens önskemål uttrycktes punkt för punkt.

Advertisement

Händelsen

Detta var valet som en man gjorde som, med tanke på hur det hade gått medan han fortfarande levde och hur hans familj hade betett sig, bestämde sig för att det skulle vara han som skulle disponera sina tillgångar. Frederick Ward Snr, så här heter huvudpersonen, har lämnat sin familj i en riktig fejd på grund av sitt arv. Mannen hade tre barn till vilka han genom upprättandet av ett första testamente hade beslutat att lämna alla sina tillgångar uppdelade i lika delar. Ett respektabelt och acceptabelt beslut med tanke på att de ändå var hans ättlingar. Något hade dock sedan förändrats över tiden.

Terry, Susan och Frederick Jnr var de tänkta arvingarna, men Frederick Jnr hade tyvärr gått bort före sin far. En smärtsam förlust för mannen, som dock hade fått honom att fatta beslutet om att de 5 barnbarnen, döttrarna till den avlidne arvtagaren, bara skulle få en väldigt liten del. Varför?

Barnbarnens ilska över farfarns beslut

Barnbarnens ilska över farfarns beslut

Kampus Production/Pexels

I och med Frederick Jnrs bortgång hade hans döttrar inte längre kontakt med resten av familjen och hade inte haft några bra relationer ens med sin farfar. Sårad av deras beteende och för att lära dem en liten läxa, bestämde sig Frederick Snr för att skriva ett nytt testamente där han delade upp hela sitt arv mellan sina återstående barn, samtidigt som han lämnade 50 dollar vardera till sina barnbarn i ett förseglat kuvert.

Ett val som gjorde de fem kvinnorna väldigt upprörda. De ansåg att detta beteende inte var korrekt, särskilt mot deras pappa eftersom han var deras farfars direkta ättling, så de invände och försökte få testamentet ogiltigförklarat och anklagade deras pappas syskon för att ha påverkat sin farfar negativt för att roffa åt sig hela arvet. Ärendet nådde till och med domstol, där en domare, efter att ha lyssnat på båda sidor och analyserat fakta och bevis, ansåg att anklagelsen mot de 5 kvinnorna var ogrundad och att farfarn hade fattat detta beslut när han var vid sina fulla mentala förmågor.

Därför lämnades de enligt lag endast med 50 pund och bitterheten över att inte ha fått mer av  de 500 000 punden som ägdes av den äldre mannen och hans egendom värda ytterligare cirka 450 000 pund.

Vilken hemsk situation...

En obekväm situation som ställde de återstående medlemmarna av Mr Frederick Ward Snrs familj mot varandra. Men trots allt vet vi mycket väl att detta inte är det första fallet med diskussioner på grund av delning av ett arv. Tyvärr brukar pengar locka fram de största meningsskiljaktigheterna, de mörkaste sidorna hos människos och deras girighet. Plötsligt betyder relationerna inte längre något, ingen djup sorg, ingen respekt för de som gått bort. Den enda tanken är materiella saker och inget annat.

Har du någonsin upplevt en sådan situation och hur betedde du dig när det hände?

Advertisement