En mamma låter sin dotter sova i vagnen utanför medan hon handlar: "Det är normalt här"

av sofia

11 Oktober 2022

En mamma låter sin dotter sova i vagnen utanför medan hon handlar: "Det är normalt här"
Advertisement

Vi är alla överens om att föräldrar runt om i världen har olika metoder när det kommer till att uppfostra och ta hand om sina barn, även om de flesta av oss framför allt vädjar till sunt förnuft. Ett litet barn behöver en rad behandlingar som hela världen är överens om, men det finns föräldrar som bemöter sig vissa situationer med en annan metod. Till exempel verkar det som om att föräldrar i skandinaviska länder har en mer "avslappnad" attityd till sina barn, så pass mycket att de till och med lämnar barnvagnen utan uppsikt under några stunder när de är ute på promenad. Denna praxis chockade dock tusentals TikTok-användare, som tittade på videor av en amerikansk mamma som för närvarande bor i Danmark.

via TikTok / annieineventyrland

Advertisement
TikTok / annieineventyrland

TikTok / annieineventyrland

Det verkar som att det i Danmark är väldigt vanligt att man låter sina barn sova i vagnen under bar himmel. I en video som kraftigt har chockat användare från andra länder, förklarade Annie, mamma till 4 barn, varav ett är bara några månader gammalt, i detalj vad det rör sig om. Det är inte bara en ganska vanlig kulturell praxis i Danmark, utan det rekommenderas också av barnmorskor och sjuksköterskor eftersom frisk luft håller barnet friskt och hjälper det att sova lugnare. Självklart är bebisarna klädda och täckta efter väderförhållandena, men ofta lämnas dessa barnvagnar utan tillsyn utomhus. Chockerar detta dig? Då är du inte den enda, eftersom inte alla föräldrar skulle känna sig trygga med att lämna vagnen med sitt sovande barn ute på gatan, medan de går in i en butik för att handla. Men i Danmark verkar det vara en mycket normal praxis som till och med uppmuntras, eftersom det finns barnvagnsparkeringar som är speciellt utformade för dessa tillfällen. Annie lugnar användarna: det finns inget att frukta, eftersom barnvagnen alltid hålls under uppsikt av föräldern och att det i vilket fall är en mycket vanlig sak som många gör.

Advertisement
TikTok / annieineventyrland

TikTok / annieineventyrland

Det finns självklart länder där det är upprörande att bara föreställa sig att någon skulle kunna lämna sitt barn obevakat. Användarkommentarer fokuserar i synnerhet på två faktorer: säkerheten för barnet som lämnas ensamt medan det sover och barnets hälsa. Blir det inte för kallt? Eller för varmt? Många föräldrar är oroliga när det kommer till dessa ämnen och kan inte på något sätt förstå att någon kan omsätta vissa seder i praktiken. Annie känner sig som mamma tillfreds med detta beslut men frågar öppet om föräldrar i andra länder även har en lika lugn inställning till detta.

Vad tycker du? Skulle du någonsin kunna anpassa dig till denna sed?

Advertisement