En 47-årig kvinna beslutar att inte skaffa barn: "Jag skulle inte kunna vara mer lycklig"

av sofia

22 Mars 2023

En 47-årig kvinna beslutar att inte skaffa barn: "Jag skulle inte kunna vara mer lycklig"
Advertisement

Vissa val vi gör under vårt liv är mer avgörande än andra och konsekvenserna blir kvar i våra liv för alltid. Dessa val definierar oss och formar våra liv på ett djupt och betydelsefullt sätt och är avgörande för vår mognad.

Kvinnan som är huvudperson i denna berättelse vet något om den saken och hennes drastiska beslut har gett henne glädje, men även bitter smärta. Låt oss förklara närmare.

via Daily Mail

Advertisement

Jane Hawkes är en 47-årig brittisk kvinna som reser ofta i arbetet. Hon har varit lyckligt gift i över 18 år och med sin partner delar hon inte bara många intressen, utan också en viktig livsfilosofi: "inga barn".

Denna kvinna gjorde alltså valet att inte skaffa barn. Många av oss känner lusten att bilda familj, men vi är inte alla lika och vissa kanske föredrar en annan väg, utan tvång.

Det sociala trycket är dock inte alltid lätt att hantera och det finns många människor som låter sig påverkas av det och tror att det är ett nästan automatiskt steg i våra liv att bli förälder, att det är "rätt sak" att göra. Inte Jane: under sin livsresa insåg hon helt enkelt att den rollen inte representerade henne. Det beslutet fick dock vissa konsekvenser som kvinnan inte hade räknat med.

Advertisement

Jane fick möjligheten att under sin akademiska utbildning studera flera språk och besöka flera länder. Just under en av dessa upplevelser kom hon i kontakt med barn eftersom hon var deras lärare. Kvinnan drog snart till slutsatsen att den där frenetiska och krävande världen inte var för henne eftersom hon ville ha sitt utrymme för att fördjupa sina intressen och passioner. Inget mer.

Kvinnan delade dessa tankar med sin bästa vän, en dåvarande tvåbarnsmamma, och blev omedelbart utpekad och "hotad" om att ifall hon gjorde det där "ensamma" valet skulle deras relation ta slut och så blev det. Jane förlorade sin närmaste barndomsvän bara för att ha gjort ett annat val än henne.

Å andra sidan säger kvinnan att hon är mycket nöjd med sin livsstil. Hon lever ett fullt och tillfredsställande liv där hon och hennes partner bara är centrum i hennes universum. "När jag sitter på en restaurang med min man eller går ut med våra hundar i skogen känner jag mig helt nöjd, som ung lekte jag gärna med andras barn men jag minns att det alltid var trevligt att lämna tillbaka dem och gå tillbaka till min man, i vårt vackra hem, bara vi två, i lugn och ro", sa hon.

Delar du det val som Jane gjorde?

Advertisement