Den perfekta kroppen existerar. Vetenskapen säger det och den här modellen är ett levande bevis

av sofia

06 Juni 2023

Den perfekta kroppen existerar. Vetenskapen säger det och den här modellen är ett levande bevis
Advertisement

Går det att säga att den perfekta kroppen finns och att någon har den? Kanske skulle vi vara benägna att säga nej. Varje person har en unik kropp med sina egna särdrag, styrkor och svagheter och att tänka att en av dessa är mer eller mindre vacker än de andra är något subjektivt, håller du inte med?

Ändå verkar det verkligen som att vetenskapen inte resonerar på det här sättet och att vissa studier har bekräftat att den perfekta kroppen finns och förkroppsligas av en riktig kvinna. Låt oss ta reda på vem det är.

via The Sun

Advertisement

Det här är Kelly Brook, en brittisk skådespelerska och modell, som vid 43 års ålder lyckades bli utnämd som kvinnan som har den perfekta kroppen i världen. Ett erkännande som härrör från formen på hennes kropp, från hennes mått och från hennes utseende som helhet som vid första ögonkastet framstår som ganska "rund".

Faktum är att om mode och samhället i allmänhet har vant oss mer och mer med tiden vid en idé om perfektion som förutsåg långsmala kroppar, är denna kvinna ett bevis på att det att vara vacker inte nödvändigtvis betyder att vara väldigt smal. Faktum är att hon har en mjuk och välformad kropp som enligt vetenskapen är praktiskt taget perfekt.

Advertisement

En studie utförd av University of Texas har nått slutsatsen att för att ha en perfekt kropp bör du respektera dessa mått: 93 cm byst, 61 midja och 87 höfter, och det verkar som att Kelly Brook helt speglar dem. Därför är det inte längre nödvändigt att ha en "timglas"-form som förutsäger de berömda och mycket exakta 90, 60, 90 som förflutnas modeller och skådespelerskor, utan även större mått accepteras också, och detta kan revolutionera hela vårt tänkande.

Trots detta och trots denna kvinnas obestridda skönhet kan vi inte ta för givet att det bara finns en enda definition av skönhet. Det finns många faktorer som påverkar och som även härrör från mode och den väg som samhället följer. Faktum kvarstår att det att läsa om Kelly, hennes runda kropp och hur perfekt den är, inte gör något annat än att uppmuntra och lugna många kvinnor.

Hur många gånger har vi fått komplex för att vi ligger för långt ifrån en viss modells utseende, för att den modellen är för smal och för att vi aldrig kommer att kunna uppnå den fysiska formen?

Med hennes hjälp har man lyckats ta kål på en myt och har öppnat människors sinnen för att acceptera även de som inte nödvändigtvis är långa och smala, utan har mer runda och "normala" former. En typ av figur som även män verkar uppskatta och inte särskilt lite.

Så om vare sig Kelly verkligen är perfekt eller inte, om hon håller det här rekordet länge eller inte, det spelar ingen roll. Det fina är att dessa slutsatser öppnar dörrarna ännu mer till kroppspositiva inställningar och tar kål på fördomar mot de som inte är "tillräckligt smala".

Vad tycker du om den här undersökningen och den vackra brittiska modellen?

Advertisement