Efter 25-års kyskhet lämnar den här prästen sin religion... för kärleken

av sofia

30 Maj 2023

Efter 25-års kyskhet lämnar den här prästen sin religion... för kärleken
Advertisement

Kärlek är inte lätt att motstå, detta vet vi alla, och vi är helt överens om att det är den starkaste känslan som existerar. Kärlek kan visa sig på så många sätt, i olika former och situationer, och det finns i praktiskt taget allt vi gör. Men en av de former där det är lättast att känna igen det är förhållandet mellan två personer. När de bestämmer sig för att vara tillsammans, att tillbringa sina liv i varandras sällskap, för att bilda familj, blir den föreningen som en manifestation av denna starka känsla.

Ändå finns det de som väljer att inte binda sig till en fysisk person för att omsätta det i praktiken, utan till en högsta enhet, en Gud som de kan ägna sitt liv åt. Religiösa människor vet detta mycket väl, då de avsäger sig mellanmänskliga förbund för att ägna sina liv åt något högre, även om det ibland inte riktigt går som man hade tänkt sig. Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken.

via Ouest-France

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Christophe Chatillon bor i Frankrike och har ägnat sitt liv åt Gud och religion sedan han var mycket ung. Han vigdes till kyrkoherde 1999 och under 25 långa år utförde han gudstjänst fullständigt övertygad om det val han hade gjort. Hans väg ledde honom till att hjälpa många människor, vägleda de troende och predika Herrens ord, tills han blev rektor i Sainte-Croix-katedralen i Orléans.

Efter en lång tid dök det dock upp något i hans liv – eller snarare någon – och han kunde inte låta bli att känna att han nått slutet på en lång resa. Kärleken har bytt skepnad i hans tillvaro och tog form i en kvinna, en kvinna som fick honom att bli kär och som han bestämde sig för att lämna kyrkan för.

För att undvika att leva ett dubbelliv beslöt mannen att det var dags att ta av sig sina religiösa kläder och ge sig in på en ny väg i livet. Här fattade han alltså sitt beslut och meddelade det till biskopen Monsignor Blaquart, som sa att han var mycket ledsen över nyheten.

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Den före detta kyrkoherden Chatillon sa att, efter att ha tillbringat många år i de samhällen som utgör församlingen Orléans Cœur de Ville, var det dags att börja ett nytt liv. "Under lång tid tillät glädjen i missionen och livet i kyrkan mig att kompensera för frustrationen som medföljer den prästerliga tjänsten, och i synnerhet celibatet. Idag är detta inte längre fallet" - förklarade han.

Livet ledde honom till denna kvinna: det fick honom att känna och älska henne, varför han tvingades lämna prästadömet. När allt kommer omkring är kärlek kraftfull, unik och överväldigande, och att stå emot den är praktiskt taget omöjligt. Istället för att ljuga för sig själv och för andra, fattade den här före detta prästen sitt beslut, kanske ett smärtsamt sådant, och avslutade ett viktigt kapitel i sitt liv.

Vad tycker du om den här historien, var det han gjorde korrekt?

Advertisement