Efter 7 år överger en präst och en nunna sin religion och deras relation utvecklas till kärlek

av sofia

10 Mars 2023

Efter 7 år överger en präst och en nunna sin religion och deras relation utvecklas till kärlek
Advertisement

Att bli kär är det vackraste som kan hända i livet, det måste vi erkänna. Kärlek är en djup och unik känsla, som kan visa sig på så många olika sätt och alla väljer den väg som känns rätt för dem. Det finns de som bildar familj tack vare mötet med en speciell partner, och de som å andra sidan känner en stark dragningskraft mot religionen och bestämmer sig för att ägna sina liv åt att tjäna Gud.

Detta är exakt vad som hade hänt med de två huvudpersonerna i denna berättelse: en man och en kvinna som hade utbildat sig till präst och nunna, när något plötsligt förändrades i deras liv. Låt oss tillsammans ta reda på vad som hände.

via Debate

Advertisement

Tomás och Massiel är två unga mexikaner som har ägnat en stor del av sin ungdom åt religiös bildning. Båda hade känt att detta var deras väg och de ville verkligen ägna sina liv åt Gud, så de började arbeta och studerade så mycket de kunde för att förbereda sig för sin mission. Under 7 långa år fortsatte de i denna riktning, de valde sin religiösa plikt och har arbetat på olika sätt tillsammans med människor.

Medan de båda gick sin egen väg lärde de känna varandra. Hittills var det inget konstigt, de träffades, de etablerade ett bra arbetsförhållande, men hade inte någon regelbunden kontakt med varandra.

Advertisement
Tomás Cam/Instagram

Tomás Cam/Instagram

Ödet vet dock alltid hur det ska överraska oss, och så var det också för dem. Efter år av religiöst arbete kände Tomás att något höll på att förändras. Hans önskningar var inte längre desamma och han insåg så småningom att den vardagen inte var något för honom. Detta är alltså anledningen till att han valde att överge sin religiösa plikt och börja ett nytt liv. Sedan, utan att veta om det, upptäckte han att exakt samma sak hade hänt Massiel och bestämde sig för att kontakta henne igen.

Den unga kvinnan hade känt likadant länge och förstod till slut att det bästa hon kunde göra var att lämna klosterlivet. Paret hade nära kontakt, de diskuterade situationen de upplevt länge, tills något annat föddes ur den enkla vänskapen.

Tomás Cam/Instagram

Tomás Cam/Instagram

"Jag började titta på henne på ett annat sätt - erkände Tomás - jag lade märke till hennes leende, hennes ögon och hennes nya sätt att klä sig och jag blev hänförd. Vi började prata och jag kunde inte sluta titta på henne".

Så småningom blev de förälskade. Att de lämnade sina religiösa dräkter har ingenting med deras ömsesidiga känslor att göra. Kärleken emellan dem blomstrade först senare, men uppenbarligen hade ödet bestämt att det skulle bli så och att det var på den vägen de skulle mötas.

När allt kommer omkring, när två människor är avsedda att tillbringa sina liv tillsammans, kommer ingenting någonsin att kunna stoppa det. För dem var det precis så här och vi vill bara önska dem ett lyckligt liv tillsammans.

Advertisement