Hon ber sin man att rädda henne och inte barnet om det skulle hända något under förlossningen

av sofia

09 Mars 2023

Hon ber sin man att rädda henne och inte barnet om det skulle hända något under förlossningen
Advertisement

Att få barn är en enorm glädje och det finns inga ord för att beskriva känslorna som en sådan upplevelse ger. Skönheten och det unika i ögonblicket kombineras dock också med de spänningar och svårigheter som en graviditet kan medföra. De 9 månaderna åtföljs vanligtvis av en lång förberedelse både ur mental och praktisk synvinkel, för att bättre möta alla förändringar som barnets ankomst kommer att medföra. Positiva tankar tenderar att ha övertaget, men det finns mammor och pappor som föredrar att förbereda sig på de värsta situationerna de skulle kunna ställas inför och har lösningar för alla typer av problem

Detta är precis vad kvinnan som är huvudperson i denna berättelse gjorde när hon, på grund av sin rädsla för att föda barn, gjorde en mycket speciell begäran till sin man. Låt oss förklara vad det rör sig om.

via Motherly

Advertisement

Berättelsen handlar om Anabel Morales, en ung 25-årig mamma, som blev känd på nätet efter ett meddelande tillägnat hennes man. Medan hon var gravid hade kvinnan åkt till sjukhuset och var redo att föda sin lilla son, när hon filmade ett klipp på några sekunder.

I videon delade kvinnan detta: "Till min man: om jag ska föda och läkaren säger att du måste välja mellan mig och barnet, snälla rädda mig, jag vill inte att Ethan ska växa upp utan en mamma och jag vill inte att du ska uppfostra honom ensam medan du sörjer min död".

Ord som inte lämnar något utrymme för missförstånd och som har gett upphov till stark debatt.

Advertisement
anabelmoralezz/Instagram

anabelmoralezz/Instagram

De miljontals användare som har sett bilderna och läst meddelandet har haft delade meningar. Många har stöttat Anabel, medan det har funnits de som har kritiserat henne hårt. Det som många var överens om är hennes grad av själviskhet och att ha satt sig själv före sin son. Något för många oacceptabelt och föraktfullt. "Jag kommer aldrig att låta mig övertygas om att det är rätt" - lyder en kommentar.

Å andra sidan hävdade de som försvarade henne att hon aldrig någonsin skulle ha lyckats gå vidare utan sin partner vid sin sida: "Jag skulle ha räddat dig - kommenterade en man - Vi kan få andra barn tillsammans, men jag kommer aldrig få en till som du". En idé som tydligen även många andra partners har.

Att välja mellan en fru och ett barn är naturligtvis inte lätt och om det finns tecken på att något skulle kunna gå fel, skulle det alltid vara bättre att diskutera det och fatta ett beslut tillsammans. Men detta borde inte påverka någon annan än de två medlemmarna i paret. Men genom att publicera klippet ville Anabel på något sätt involvera allmänheten och det är normalt att användarna uttrycker sin åsikt. Innan man gör bedömningar måste man självklart alltid försöka förstå orsakerna bakom ett sådant val.

Lyckligtvis hände inget allvarligt i det här fallet och mannen tvingades inte välja vem han skulle rädda, men många människor hamnar i sådana här situationer och kommer alltid att tvingas leva med sorgen, vilket beslut de än tar. "Min partner finns inte längre - skriver en man - Hon födde mina barn och gick bort. Att uppfostra dem ensam är varken lätt eller ens kul".

Det skulle vara bra om ingen någonsin behövde ta itu med sådana tragiska händelser, men vi vet att livet inte är perfekt och att vi inte alltid kan förvänta oss ett lyckligt slut. Av denna anledning bör vi njuta av det vi har och göra det bästa av varje ögonblick och leva det fullt ut.

Advertisement