En kvinna möter en hemlös man och förändrar hans liv med hjälp av en enkel vänlig gest

av sofia

16 Mars 2023

En kvinna möter en hemlös man och förändrar hans liv med hjälp av en enkel vänlig gest
Advertisement

Livet blir inte alltid riktigt som man hade tänkt sig och det är lätt att bryta ihop om svårigheterna blir för många, men en altruistisk handling är ibland tillräckligt för att förändra ödet för en mindre lyckligt lottad person. Brian Bannister, en hemlös man från Newcastle i Ontario, Kanada, vet detta mycket väl.

En dag som alla andra träffade mannen en kvinna vid namn Danielle MacDuff, ägare till en gård i grannområdet: efter att ha pratat med henne ett tag förändrades hans liv på ett mycket positivt sätt på mycket kort tid och på ett sätt som han aldrig hade kunnat tänka sig. Men låt oss ta det hela från början och ta reda på mer om Brian och Danielle.

via Goodnewsnetwork

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Danielle lade märke till att Brian satt i gathörnet och läste en bok och bad om pengar. Efter att ha donerat några mynt började kvinnan småprata med den hemlösa mannen och hans historia rörde henne på djupet. Brian har ställts inför enorma utmaningar i livet och hans vandring har inte alls varit lätt, han har till och med förlorat två fruar: en i en olycka och den andra i cancer. Alla dessa svårigheter fick honom att ge upp och känna att livet inte hade något syfte.

Brians berättelse rörde Danielle så mycket att hon erbjöd honom att arbeta på hennes gård nästa dag. Dessutom uppmuntrade hon honom att tillfälligt bosätta sig i gårdsskjulet för att skydda sig från kylan och ha ett minimum av bekvämligheter, såsom rinnande vatten och ett badrum. "Danielle erbjöd mig gästfrihet och ett jobb på ett så spontant sätt att jag blev förtrollad. Jag jobbar hårt varje dag på hennes gård för att visa henne all min tacksamhet, hon har gett mitt liv ett syfte", förklarar Brian.

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

Arbetsdagen på gården är intensiv, men givande. Brian och Danielle - tillsammans med de andra medlemmarna i företaget - städar i stallet, transporterar höet och tar hand om 200 djur däribland getter, kor, hästar och hundar. Det är skift både på morgonen och eftermiddagen, med en lunchrast däremellan. Efter att ha erbjudit Brian en plats att bo på och ett jobb bestämde sig Danielle för att gå ett steg längre och gav Brian en smartphone och tillgång till ekonomiskt stöd från kommunen. Sedan har hon även startat en insamling för att han ska ha råd med mat, kläder och ett hotellrum – eller kanske en hyreslägenhet – där han kan bo mer bekvämt.

"Jag kan inte fatta att någon bryr sig så mycket om mig", säger Brian. Efter en sådan vänlig gest har Brian och Danielle bildat en djup och stark vänskap: "Brian gör så mycket för mig och för gården. Han är en outtröttlig arbetare och en fantastisk vän", säger Danielle.

Det är häpnadsväckande hur en enkel handling av vänlighet, i kombination med känslan av gemenskap, kan hjälpa en person i svårigheter på mycket kort tid. Och det är trevligt att veta att sådana människor finns och att vem som helst av oss skulle kunna träffa dem i livet.

Advertisement