En mäklare tappar en check på 10 000 dollar men får tillbaka den av en hemlös (+VIDEO)

av sofia

26 Juni 2023

En mäklare tappar en check på 10 000 dollar men får tillbaka den av en hemlös (+VIDEO)
Advertisement

Vi går alla igenom svåra stunder och det går inte alltid att ta sig ur dem med lätthet och styrka. Det finns människor som tappar bort sig själva, riskerar att förlora allt de har och ibland till och med hamnar på gatan. Bland dessa personer finner vi Elmer Álvarez, en man som tvingades klara sig så gott han kunde på grund av olika svåra händelser som hade lett till att han blev hemlös på grund av allvarliga ekonomiska problem.

En dag som alla andra hittade Elmer av en händelse en check på 10 000 dollar liggandes på gatan. De flesta människor skulle nog ha behållit de pengarna för sig själva, men Elmer bestämde sig för att leta upp ägaren.

via CBSNews

Det var här något hände som skulle förändra hans liv helt: "Jag hade redan bestämt mig för att förändra mitt liv och det föll mig aldrig in att behålla pengarna", sa Elmer. Den hemlösa mannen upptäckte att checken tillhörde Roberta Hoskie, en affärskvinna från Connecticut, USA, som arbetade med fastigheter.

Elmer lämnade tillbaka checken till henne och kvinnan blev väldigt rörd av den gesten: "Tack så mycket för din ärlighet, jag lovar dig att den här vintern inte längre kommer att vara kall, du kommer inte att behöva vara orolig för vad du ska äta eller var du ska bo", sa affärskvinnan till mannen.

Advertisement

Roberta höll sitt löfte till Elmer för hans ärliga gest genom att ge honom en lägenhet och betala hans hyra i sju månader. Detta gjorde att han lyckades skriva in sig på en mäklarutbildning och hitta arbete. För närvarande arbetar de två tillsammans på ett litet projekt för att hjälpa andra människor i förhållanden som liknar de Elmer en gång var i, som kämpar mot fientlighet, hunger och kyla på gatorna.

Mannen vet hur det är att vara hemlös och vill inte att andra ska behöva gå igenom det han har gått igenom. "Jag kommer ihåg allt, jag minns hur det kändes i det här härbärget", tillade han. Hans mål är att hjälpa människor som behöver det mest, så att de inte hamnar i samma situation som han var i. "Han bröt alla stereotyper. Jag kommer aldrig att kunna sluta tacka honom för hans ärlighet", kommenterade kvinnan.

Berättelsen om Elmer Alvarez och Roberta Hoskie är ett vackert exempel på hur ärlighet och vänlighet i slutändan belönas.

 

Advertisement