En sjuksköterska arbetar ett 13 timmars skift och får böter för att parkeringsbiljetten har gått ut, men några okända människor betalar den åt henne

av sofia

05 Februari 2023

En sjuksköterska arbetar ett 13 timmars skift och får böter för att parkeringsbiljetten har gått ut, men några okända människor betalar den åt henne
Advertisement

Det finns människor som drömmer om att utöva ett visst yrke redan från en tidig ålder och skulle göra allt för att nå sitt mål. Om de, när de väl växer upp, lyckas, är vi säkra på att de kommer att försöka göra det på bästa möjliga sätt och det kommer inte att finnas en dag då de inte kommer att ge allt det de har för att få detta att hända. Oavsett vilken typ av arbete det rör sig om spelar det ingen roll, men tyvärr är det inte alltid så lätt som man skulle kunna hoppas.

Att kunna bli det man vill utesluter inte att det på arbetsplatsen kan uppstå missförstånd med till exempel kollegor eller att det dagligen inträffar oväntade händelser som sätter en på prov. Det viktiga är att kunna möta dem och att inte låta sig avskräckas. Vilket kan hända även om man har bra personer vid sin sida. Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken.

via Daily Mail

Lee B./Linkedin

Lee B./Linkedin

Emma Chapman är en 40-årig sjuksköterska som bor i Storbritannien. Hon blev känd på webben för en situation där hon var inblandad. Allt började med ett mycket långt arbetspass, vilket kostade henne böter.

En sjuksköterskas roll, liksom en läkares, är inte lätt. Det finns många positiva saker kopplade till det jobb de utför varje dag, men till sin natur är det ett jobb som många oförutsedda händelser är kopplade till och av denna anledning är det inte lätt att följa de fastställda tiderna varje dag. Detta är något som ofta händer Emma, ​​som tillsammans med andra kollegor tvingas stanna kvar längre innan hon kan åka hem.

Men en dag nör hon efter jobbet gick ut till bilen för att åka hem, hittade hon en tråkig överraskning som väntade på henne. Sjukhusets parkeringsbiljett hade gått ut och hon hade fått böter. Situationen gjorde henne rasande och när hon väl kom hem och berättade detta för sin man bestämde sig mannen för att göra saken känd på Linkedin.

Advertisement

Emma hade redan fått böter på arbetsplatsen och det berodde inte på hennes slarv, utan på reglerna på det sjukhus hon arbetar på.

"Föreställ dig att arbeta i 13 timmar i följd, tänk dig att vara på sjukhus och rädda liv - skriver Lee B., maken till sjuksköterskan - sedan går du ut till din bil och hittar en parkeringsbot. Sjuksköterskorna måste betala 25 pund för en maximal vistelse på 12 timmar, om de överskrider denna tid riskerar de böter på 40 pund och detta bara för att de har utfört sitt jobb. Min fru var i tårar när hon hittade boten - fortsatte han - Det är inte rätt sätt att behandla dessa människor på."

Ord som djupt berört användarnas hjärtan, så pass mycket att några av dem har ställt sig till förfogande för att betala böterna i kvinnans ställe. Även om detta var väldigt vänligt, rekommenderades detta inte som en lösning på problemet, eftersom åtgärder måste vidtas av förvaltningen för att lösa situationen en gång för alla.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag blev förvånad över det gensvar jag fick eftersom jag tidigare kände att jag inte blev hörd", säger Emma. Händelsen var därför inte sporadisk utan förvandlades till en rörelse som ifrågasatte parkeringsreglerna.

Låt oss bara hoppas att alla dessa anställda kan få det de behöver för att kunna arbeta i lugn och ro, utan att behöva oroa sig för att behöva betala böter om de jobbar övertid samtidigt som de hjälper till att rädda liv.

Advertisement