Han förvandlar en gammal spannmålssilo till ett "litet" hus med alla bekvämligheter

av sofia

17 Februari 2023

Han förvandlar en gammal spannmålssilo till ett "litet" hus med alla bekvämligheter
Advertisement

Alla har rätt till en bostad, men hyres- och försäljningskostnaderna tycks öka i pris för varje dag som går, vilket gör att bostadsköp nästan blir ett ouppnåeligt mål för många unga och gamla. Det finns olika lösningar att ta till och många är väldigt fantasifulla. Fler och fler människor börjar överväga alternativ som att bo på en båt eller köpa ett "minihus", det vill säga ett miniatyrhus utrustat med alla nödvändiga bekvämligheter men definitivt mindre dyrt än en lägenhet i stan. Huset vi vill visa dig idag är bara en av dessa lösningar och här handlar det om att någon hade den briljanta idén att förvandla en spannmålssilo till en fantastisk, på något sätt till och med lyxig, bostad. Låt oss ta en närmare titt.

via Youtube / Levi Kelly

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Detta otroliga projekt verkar kanske mer handla om stil än att vara ekonomisk lösning, men vi är ändå säkra på att det kommer att ta andan ur dig. Det är ett ambitiöst projekt som har förvandlat en enkel spannmålslagringssilo till ett unikt hus som, även om det är utrustat med endast ett fåtal rum, har alla de lyxigaste och mest väldesignade tillbehören man kan tänka sig. I en video publicerad på Youtube på Levi Kellys kanal är det möjligt att ta del av en virtuell rundtur i huset.

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

När du kommer in i huset, i silon, befinner du dig genast i ett mycket välinrett vardagsrum med ett pentry. Utrymmet är så klart cirkulärt och även om det inte är enormt är allt perfekt utplacerat. Det finns ett utrymme med kylskåp och köksmöbler, inklusive en mikrovågsugn, en diskbänk och en ugn, och ett utrymme tillägnat avkoppling, med en skinnsoffa och en TV hängande på väggen. Dessutom är silon så hög i tak att det nästan verkar öka uppfattningen av det utrymme som faktiskt finns tillgängligt, vilket gör att den verkar större än den faktiskt är. Här inne finns även dörrarna till alla andra rum, d.v.s. badrummet och sovrummet.

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Sovrummet har enbart det allra nödvändigaste och är inrett med mjuka färger, även om det finns en fondvägg som är svart. Det finns två nattuksbord, en säng, en TV-skärm hängande på väggen och en klädhängare, där du kan förvara lite kläder. Badrummet, å andra sidan, är verkligen gigantiskt trots att det är ett pyttelitet hus. Se själv här nedan.

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Man skulle kunna tro att det var slut här, om det inte vore för den underbara uteplatsen och arrangemanget av vissa element på baksidan av huset.

På baksidan finns ett utrymme för att tillbringa en eftermiddag i fullständig avkoppling. På uteplatsen finns hängmattor, fåtöljer och en jacuzzi som rymmer upp till 7 personer! Naturligtvis finns det även en grillplats där man kan sitta och umgås.

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Trots att det är ett väldigt litet hus är det mycket effektfullt och miljön runt omkring bör inte heller underskattas då huset är omgivet av grönska och man garanterat inte kan störas av någon "irriterande granne". Skulle du någonsin välja att bo i ett sådant hus?

Advertisement