Dessa elever fick chansen att bygga ett riktigt hus och levererar det på en lastbil (+VIDEO)

av sofia

21 Juni 2023

Dessa elever fick chansen att bygga ett riktigt hus och levererar det på en lastbil (+VIDEO)
Advertisement

Ett av de stadier som många människor går igenom är deras akademiska utbildning, deras studiegång. Fler och fler bestämmer sig för att kvalificera sig och specialisera sig inom den sektor de är mest intresserade av och i många fall kräver detta en mycket specifik utbildning: att ha den mest djupgående och banbrytande utbildningen visar sig vara avgörande för att vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Det är dock sällsynt att studenter redan kan utföra ett yrke på professionell nivå.

Men den här skolan har genomfört ett projekt av enorma dimensioner genom att hjälpa sina elever mycket tack vare en rent praktisk erfarenhet som verkligen är något utöver det vanliga.

via Youtube

Advertisement
 WXYZ-TV Detroit Channel 7/Youtube - Screenshot

WXYZ-TV Detroit Channel 7/Youtube - Screenshot

Låt oss berätta om Oakland Schools Technical Campus-Northeast i Kalifornien. Här guidade skolans instruktör, Aaron Swett, sina elever steg för steg i ett otroligt projekt: de byggde ett trähus på nästan 130 m² från scratch!

Eleverna studerar vid institutet för att bli sakkunniga snickare och får även kunskap om elektrikeryrket.

Programmet som ledde dem till denna otroliga bedrift har som mål att förvandla unga studenter till proffs som kan arbeta inom byggbranchen, experter som det finns allt färre av nuförtiden. Ungdomarna följs av ett erfaret team som har stöttat dem i detta underbara projekt. Ja, för huset de har byggt är speciellt.

Advertisement

Moving a new home today, built by students at the Technical Center. https://www.wxyz.com/news/positively-detroit/oakland-schools-students-build-home-aid-affordable-housing

Pubblicato da Todd Cooper su Mercoledì 24 maggio 2023

Faktum är att det kommer att säljas till halva marknadspriset till de behövande som inte har råd med en liknande bostad till "fullt pris".

Ett arbete som inte bara har hjälpt eleverna att få en viktig upplevelse, utan som också gör det möjligt för en familj att hitta sitt drömboende!

Några elever har till och med blivit intervjuade av lokala medier och har delat all sin entusiasm, förundran och naturligtvis tillfredsställelsen av det hårda arbete som gjorts med deras egna händer!

The house is on its way!

Pubblicato da Theresa Orlaske Rich su Mercoledì 24 maggio 2023

"Jag och alla mina klasskompisar och vänner tittade misstroende på varandra, som för att säga wow, vi har verkligen gjort det här!" sa Pedro Rivera.

"Det vi har åstadkommit kommer att gå till en riktig familj. Huset är fint och välkomnande med bra grannar. Det ligger i ett mycket trevligt område", tillade killen.

Det speciella med deras hus är att det bokstavligen transporterades när det var klart. Det lastades på en stor bärgningsbil och placerades sedan i ett utvalt område. Ett mycket originellt initiativ som både tillgodoser behovet av praktik och även behovet av nya billiga bostäder. Vad tycker du om det här projektet?

Advertisement