Den här kvinnan köpte ett hus för 200 pund och sålde det för nästan 170 000 pund

av sofia

24 Mars 2023

Den här kvinnan köpte ett hus för 200 pund och sålde det för nästan 170 000 pund
Advertisement

Vår barndom är starkt kopplad till vissa specifika minnen såsom lekarna vi lekte, mellanmålen vi åt, födelsedagarna vi firade och så vidare. Framför allt finns outplånliga minnen om huset där vi växte upp, det vi kände var vårt "hem" och där vi förmodligen tillbringat de flesta åren av vår uppväxt.

Den kvinnliga huvudpersonen i denna berättelse har aldrig lämnat det huset och hennes rörande berättelse har gått rakt in hjärtat på många människor.

via News.sky

Advertisement
Roberto Taddeo/Flickr - Not the actual photo

Roberto Taddeo/Flickr - Not the actual photo

Nancy 'Joan' Gifford är en 104-årig kvinna, och denna ålder är redan otrolig, men det som intresserar oss mest är att hon har levt i samma hus i 102 år. Kvinnan föddes i början av 1920-talet och genomlevde praktiskt taget båda världskrigen! Bara 2 år gammal flyttade hon in i det som skulle bli hennes hem för livet och du kommer aldrig att tro hur mycket det huset köptes för. Vid den tidpunkten köpte Nancys föräldrar huset för bara 200 pund. Ja du läste rätt, 200.

Sonen, Jhoan, berättade om några av sina käraste barndomsminnen.

 

 

 

 

Advertisement
Jonathan Thacker/Wikimedia - Not the actual photo

Jonathan Thacker/Wikimedia - Not the actual photo

"Jag minns när jag var ung var det så många underbara familjer som bodde längs vägen och vi kände alla varandra vid namn. Tiden jag tillbringade med de andra barnen på den tiden var fantastisk. Vi jagade varandra på fälten, hoppade i diken, tittade på fåglarnas bon och simmade i floderna, många saker som dagens barn inte gör längre. De flesta barnen i vår ålder kände alla och vi brukade alla lämna dörren till vårt eget hus öppen och detta var underbart. Det rådde total tillit och harmoni mellan oss. Visst var vi fattiga på den tiden, men vi var lyckliga".

Selling and letting homes is the day job for us, but every so often we stumble across a lovely story...and Nancy 'Joan'...

Pubblicato da Holland & Odam su Martedì 21 marzo 2023

Fastighetsmäklarna på byrån Holland och Odam blev mycket imponerade när de fick höra husets vackra historia och ville säga några ord om saken: "Att köpa och sälja fastigheter är vår sak, vårt bröd och smör, men då och då stöter vi på en mycket speciell historia och Mrs Giffords är definitivt en av dem. Väldigt få människor lever till åldern 104, ännu mer ovanliga är de som kan säga att de har bott i samma hus i 102 år", sa de.

Till slut, efter 102 år, sålde Nancy sitt historiska hem och flyttade in på ett mer lämpligt boende för att bättre tillfredsställa hennes behov som hundraåring. Men kvinnan gjorde en otrolig vinst på försäljningen då hennes hus såldes för hela 169 950 pund!

En underbar berättelse som verkligen väcker vackra minnen från barndomen, värdefulla minnen som kommer att följa oss genom hela livet.

Advertisement