Hyresvärden vägrar reparera en läcka som sedan förvandlas till en utgift på 8 000 dollar

av sofia

07 April 2022

Hyresvärden vägrar reparera en läcka som sedan förvandlas till en utgift på 8 000 dollar
Advertisement

Har du någonsin hyrt ett hus? I så fall har du säkert märkt att relationen till husägaren inte alltid är enkel. Ibland går det inte att kommunicera med honom eller henne, man blir inte lyssnad på och i framförallt blir det ett problem att få godkännande för små eller stora underhållsinsatser. Av denna anledning skapas ofta missförstånd och konflikter som är svåra att lösa.

Känner du igen dig själv i den här beskrivningen? Vi vet inte hur ni känner, men huvudpersonen i historien vi ska berätta för dig nu vet mycket väl vad vi pratar om.

via Reddit

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Hyresgästen berättade själv historien i ett inlägg på Reddit. Han skrev: "För ett tag sedan började min badkarskran att läcka. Det var inte allvarligt, men innan det blev det kontaktade jag husägaren. Jag skickade ett första mejl men det kom inget svar från honom. Två dagar senare - fortsatte användaren - hade läckan blivit större, så jag skrev ett andra mejl. Återigen ingenting. Efter några dagar till var vattenflödet konstant och jag skrev det tredje mejlet. Hans svar? Han sa till mig att han inte hade för asvikt att lösa problemet."

Vid den tidpunkten beslutade hyresgästen, med tanke på hyresvärdens likgiltighet, att han skulle lämna allt i det tillståndet. Förr eller senare skulle han väl vakna upp och förstå att han måste fixa problemet i badrummet.

Om du tror att karmans lagar inte existerar och att ödet inte är redo att lära dem som inte beter sig bra en läxa, har du fel. Låt oss förklara varför.

Advertisement
Alon/Flickr - Not the actual photo

Alon/Flickr - Not the actual photo

Han tillbringade två veckor i det tillståndet, läckan blev större och större och det handlade inte bara om hans lägenhet längre. "En dag fick jag ett samtal från bostadsrättsföreningen. - skrev mannen igen - De sa till mig att det fanns ett behov av att gå in i min lägenhet eftersom läckan jag hade i huset skapade problem på våningen under och hade orsakat skada på flera håll. Jag blev knappast förvånad. De skickade en rörmokare och några murare för att åtgärda problemet både i mitt badrum och på våningen under."

Poängen med historien? Husägaren blev tvungen att ersätta bostadsrättsföreningen för både reparationerna i sin lägenhet och den nedanför. Försök gissa hur mycket det hela gick på? Allt detta kostade mannen hela 8 000 dollar.

"Han hade också mage att skriva till mig efter att ha fått räkningen från bostadsrättsföreningen för att fråga mig hur det var möjligt att uppnå en liknande siffra. - berättar mannen vidare på Reddit - Vid det laget kunde jag inte motstå att vidarebefordra alla mina tidigare e-postmeddelanden och även hans där han sa att han inte skulle göra något för att fixa läckan. Jag väntar fortfarande på svar."

Kommentarerna på nätet började snart ramla in och de flesta ställde sig på hyresgästens sida. Vad var det de uppskattade mest hos honom? Hans beteende: att han hade vägrat laga läckan på egen bekostnad var ett sätt att sända ut ett tydligt budskap till ägaren. Om hyresgästen skulle ha agerat annorlunda hade hyresvärden aldrig fått den mycket höga räkningen och skulle inte ha förstått vikten av att ha en god relation till sina hyresgäster.

Vi är säkra på att han nästa gång kommer att agera annorlunda, eller vad tror du?

Advertisement