Universitetet förbjuder henne från att ta med sin son på lektionen för att "det är olämpligt" men hon går dit ändå

av sofia

07 April 2022

Universitetet förbjuder henne från att ta med sin son på lektionen för att "det är olämpligt" men hon går dit ändå
Advertisement

Att förena moderskap med studier är inte alls lätt, men det är inte heller omöjligt, vilket framgår tydligt av Janine Adamson, en 34-årig mamma som bestämde sig för att återvända till universitetet för att slutföra sin utbildning som hon tvingats avbryta många år tidigare. Janine blev gravid när hon var mycket ung och av denna anledning tvingades hon ge upp sina studier, men när hennes två barn blev lite större, bestämde hon sig för att återuppta sin utbildning. När hon skrev in sig igen fick hon dock reda på att hon var gravid på nytt. Skulle hon vara tvungen att ge upp för andra gången? Man lever bara en gång och tiden går fort, så Janine bestämde sig för att möta ännu en graviditet, men utan att ge upp sin dröm.

TikTok / jadamson98official

TikTok / jadamson98official

Janine insåg att hon var gravid strax efter att ha registrerat sig vid University of Solent i England, men hon ville inte att denna fantastiska gåva samtidigt skulle bli en begränsning. När hon var ung hade hon vairt tvungen att avbryta sin utbildning för att bli mamma på heltid och skaffa ett jobb, men nu när hennes två söner Bradley, 16, och Maizie, 11, är lite äldre, har hon bestämt sig för att försöka igen. Pandemin och den efterföljande nedstägningen gjorde att Janine fick mycket tid för att tänka på framtiden och tvingades stänga ner sitt företag tillfälligt. Hon bestämde sig då för att skriva in sig på universitetet. Naturligtvis förväntade hon sig aldrig att hon skulle behöva gå på lektionerna med en liten bebis på bara några veckor! Och det är just denna aspekt som gjorde att mamman tvingades möta en del problem.

Advertisement

Universitetet har faktiskt förbjudit denna mamma och student att ta med sin son på lektionerna. Janine tänkte inte acceptera detta beslut och fortsatte att gå på lektionen utan att störa någon. Det bör undertrykas att de flesta aktiviteterna för eleverna sker på nätet och att Janine går till klassrummet endast ett par timmar i veckan. Dessutom frågade Janine specifikt sina lärare och klasskamrater om lilla Tommys närvaro i klassrummet skulle störa dem på något sätt. Ingen av dem hade några klagomål om saken, vilket är anledningen till att Janine fortsatte ta med sig honom på lektionerna och försökte att inte störa någon. Universitetet hade dock varit tydligt: ​​hon skulle inte få ta med sin son på lektionerna.

TikTok / jadamson98official

TikTok / jadamson98official

Janine utmanade därför universitetet, och även om hon till en början var orolig att någon skulle sparka ut henne ur klassrummet, avtog hennes rädsla snart: "Först kände jag att jag inte blev accepterad i klassen och kände att vilket ljud Tommy än skulle ha gjort så skulle han ha fått dem att sparka ut mig från lektionen. Vid vecka åtta började Tommy vara mycket mer vaken i klassrummet, men eftersom jag hade varit där ett tag kände jag mig mer bekväm. Dock är det inte längre som förut. Jag känner mig väldigt isolerad. Mina vänner är inte likadana längre och jag sitter ensam och gör min grej för min prioritet just nu är Tommy. Men jag mår bra ändå."

Den här mamman som ständigt slits mellan studier och familj har ett konto på TikTok där hon visar sin rutin och hoppas att hennes videor kan bli ett föredöme för andra mammor som tror att de inte kan klara det eller för universitet, i hopp om att aktivera mer stöd för kvinnliga studenter som har blivit mammor.

Advertisement