Hon får reda på att hon väntar en dotter, men mannens familj organiserar en fest med ljusblåa dekorationer

av sofia

07 April 2022

Hon får reda på att hon väntar en dotter, men mannens familj organiserar en fest med ljusblåa dekorationer
Advertisement

Ett barns ankomst är alltid en gåva och bör välkomnas som en sådan. Det är inte möjligt att välja kön på det ofödda barnet, men det är helt normalt och legitimt att ha preferenser. Men oavsett om du vill ha en pojke eller en flicka så är detta en aspekt som borde vara sekundär: det viktiga är faktiskt att allt går bra och att graviditeten, mamman och barnet inte stöter på några problem. Det finns dock de som prioriterar färgen på ballongerna och som kommer att ta avslöjandet - så att säga - riktigt illa.

En kvinna valde att dela sin historia med användare på Reddit och berättade om den absurda familjehistorien som överväldigade henne när hon upptäckte att hon väntade en liten flicka.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan berättar att hon var 27 och väntade sitt första barn. "Detta är det första barnbarnet i familjen och de sa att om barnet är en pojke kommer vi att ge honom hans farfars namn. Jag hade inga problem med detta."

Innan de fick reda på könet på barnet hade hennes man och hennes svärföräldrar tydligen involverat henne i en serie böner och ritualer för att gynna ödet i detta avseende. "Jag gillade det inte, men jag gjorde det för att bevara lugnet", skrev kvinnan.

Vid denna tidpunkt i berättelsen kommer ögonblicket då den stora upptäckten görs: vid mötet med läkaren kommer det fram att de väntar en liten flicka.

"Min man grät i bilen, stängde sedan av telefonen för att gömma sig från sin familj men berättade till slut hur det låg till för dem. Hans mamma och de andra uttryckte sin frustration och besvikelse, vilket irriterade mig eftersom min dotter förtjänade att firas."

Kvinnan hölls på avstånd i flera dagar av hennes mans familj, men det värsta skulle fortfarande komma: när de besökte henne började de hänvisa till flickan med maskulina adjektiv. "De hävdade att resultatet var falskt och låtsades därför att det var en pojke. Jag hade flera bråk med dem efter att de vägrat sluta och min man ställde sig på deras sida trots att han såg hur fel och orimligt det de gjorde var."

Advertisement
Maxpixel-Not the actual photo

Maxpixel-Not the actual photo

Den blivande mamman kontaktades sedan av sin svägerska, som bad henne om ursäkt och föreslog att hon skulle anordna en babyshower för att fira det nya barnet som var på väg.

"Jag var så spänd och glad. Men när jag kom dit såg jag blå ballonger, blå tårta och blå dekorationer med min svärfars namn upphängnda. Jag blev så förvirrad att jag var tvungen att sätta mig ner. Min svägerska förklarade att de fortfarande hoppades att könsresultatet var falskt. Jag tittade på min man och han höll med henne."

Vid den tidpunkten förändrades situationen oundvikligen: "Jag tappade fattningen och skrek åt alla och sa att de skulle sluta behandla min dotter som om hon var oönskad och att agera som om hon inte existerade genom att ordna en fest för "deras imaginära barnbarn som var en pojke". 

När detta skedde brast svärmorn tyndligen ut i tårar medan kvinnan bara tog sin väska för att gå därifrån.

 

 

Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Hennes man följde sedan efter henne och startade ett häftigt gräl: "Enligt honom förolämpade jag hans familj och minnet av hans far genom att bete mig på det sättet. Jag sa åt honom att vakna upp och se galenskapen i hans familjs beteende. Han sa att de behövde tid för att bearbeta det faktum att det var en flicka och inte en pojke som de förväntade sig och insisterade på att jag skulle spela med. Jag vägrade och bad honom köra hem mig, men han sa nej."

Kvinnan ringde sedan en taxi, men fick ett meddelande från sin man där han skrev: tills dess att hon bett hans familj om ursäkt skulle hon inte återvända hem och kvinnan har inte för avsikt att göra det i nuläget.

Vad tycker du om den här historien? Tycker du att hon ska hålla fast vid sin ståndpunkt eller gå sin mans familj till mötes för att leva ett lugnare liv?

Advertisement