Hon borstar inte tänderna sedan 10 år tillbaka, den unga flickan berättar: "Jag får många komplimanger, de är vita och perfekta"

av sofia

05 April 2022

Hon borstar inte tänderna sedan 10 år tillbaka, den unga flickan berättar: "Jag får många komplimanger, de är vita och perfekta"
Advertisement

Tandhygien är utan tvekan en aspekt av vardagen som inte bör tas lätt på. Smärta i tänderna är en av de värsta tänkbara och utöver detta är det mycket viktigt att sköta om sin mun. För att förebygga karies, bakterier, tandköttsinflammation, fläckar och olika typer av problem rekommenderar experterna att du använder tandtråd varje dag och att du använder en tandborste efter varje måltid.

Att hoppa över dessa steg kan i det långa loppet leda till allvarliga - och till och med väldigt dyra - komplikationer över tid, men detta verkar inte alls beröra en engelsk tjej som heter Alice, som har avslöjat att hon inte borstat tänderna på mer än tio år.

via The Sun

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Alice Kid, som är bosatt i London, sa att hon började vägra använda tandborste när hon var tretton: "Jag borstar aldrig mina tänder. Det är ett fruktansvärt erkännande att göra och det är ett socialt tabu som ingen vill prata om. Men sanningen är att jag inte bryr mig och har inte gjort det på ett helt årtionde."

Den unga kvinnan behöver inte vidta åtgärder på något sätt, hävdar hon, eftersom hennes tänder ser perfekta ut, de är vita och friska.

Men var kommer detta ovanliga val ifrån?

Sedan barndomen glömde Alice ofta bort att borsta tänderna. Det var ingen regelbunden vana för henne, utan något hon gjorde enbart när hon kom ihåg det. Tills hon vid tolv års ålder var tvungen att börja bära tandställning i ett år. En erfarenhet som senare ledde till att hon - så att säga - slutade bry sig om sin tandhygien.

"Tandläkaren som följde mig borstade hela tiden mina tänder medan jag hade tandställningen på plats. Kanske var det därför jag gjorde uppror."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Det enda systemet Alice använder för att "sköta om" sin munhygien är tuggummi, vilket ger henne en fräsch känsla. Trots ett årtionde utan att ha använt en tandborste, hävdar flickan att hon aldrig har haft problem med dålig andedräkt.

"Min partner har aldrig fällt några negativa kommentarer," säger hon.

Den unga kvinnans livsstil och hennes sunda matvanor bevarar på något sätt hälsan hos hennes tänder, som hon även får många komplimanger för.

Alice dricker inte alkohol, röker inte cigaretter och inkluderar mycket grönsaker i sin kost. Enligt hennes åsikt är dessa hemligheterna bakom hennes perfekta leende.

Varje år går hon till tandläkaren för en kontroll, men tandläkaren märkte det aldrig: ”Han frågar mig aldrig om jag borstar tänderna, så jag avslöjar inte min hemlighet. Han klagar på mig över att jag inte använder tandtråd men brukar sedan ta bort placket som byggts upp under kontrollen på 15 minuter. Om han skulle ha sagt till mig att jag var tvungen att borsta dem, skulle jag ha följt hans råd. Men för tillfället kommenterar alla hur vackra och friska mina tänder ser ut, så varför slösa tid och pengar på att borsta dem?" Slutade Alice.

Vad tror du? Kommer hon att få problem i framtiden om hon fortsätter att inte borsta?

Advertisement