En mamma till 4 barn klarar provet för att bli advokat: "Jag gav aldrig upp och har lyckats få min dröm att gå i uppfyllelse"

av sofia

14 April 2022

En mamma till 4 barn klarar provet för att bli advokat: "Jag gav aldrig upp och har lyckats få min dröm att gå i uppfyllelse"
Advertisement

Har du någonsin haft en dröm i byrålådan? En djup önskan som du skulle göra vad som helst för att den skulle gå i uppfyllelse? De flesta känner till denna känsla och har kanske redan lyckats uppnå sitt mål. Men i världen finns det människor som av någon anledning tvingas kämpa mer än andra och med mer eller mindre positiva historier bakom sig.

Ibland beror faktiskt förverkligandet av en dröm inte bara på individens viljestyrka, utan också på omständigheterna under vilka man lever. Huvudpersonen i berättelsen vi ska berätta nu vet detta mycket väl.

via Good Morning America

Född i Nigeria flyttade Evelyn Uba till USA vid 18 års ålder. Den unga flickan hade alltid haft en dröm: att skriva in sig på juristutbildningen och bli försvarsadvokat. Tyvärr gick inte allt i hennes liv så smidigt som hon kanske hade hoppats. Evelyn var tvungen att överge sina studier mycket snart för att arbeta och på så sätt hjälpa sin familj som befann sig i ett ögonblick av stora svårigheter, särskilt ur ekonomisk synvinkel.

Det tog ungefär 20 år innan hon lyckades återuppta sina studier. Under tiden hade Evelyn, förutom att arbeta, bildat familj. Hon gifte sig och fick 4 underbara barn. Men hennes längtan, hennes dröm och hennes önskan att bli advokat försvann aldrig. Så när det sista barnet fyllde 2 bestämde sig kvinnan för att gå tillbaka till "skolan".

"Jag slutade aldrig tänka på mina studier. - sa Evelyn i en intervju - jag visste mycket väl vad min största önskan var och jag ville inte ge upp. Så efter mitt sista barns födelse skrev jag in mig igen på juristskolan. Jag letade efter och hittade en kurs som skulle göra det möjligt för mig att fortsätta arbeta som socialarbetare och som inte var alltför dyr."

Advertisement

Det var så Evelyn skrev in sig på California Southern Law School och efter 6 år lyckades hon ta examen. Men det hela var inte över än. För att kunna arbeta skulle kvinnan ha behövt klara behörighetsprovet och detta var ett ännu svårare hinder. Bland de många saker hon var tvungen att göra varje dag, hade Evelyn svårt att plugga ordentligt och tog provet mer än 10 gånger utan att någonsin klara det. Sedan, på den tionde, elfte eller tolfte gången – efter ett tag hade hon till och med tappat räkningen – klarade hon det äntligen.

"När jag fick bekräftelsemejlet kunde jag knappt tro det. - sa kvinnan - jag hade äntligen klarat provet. Jag började hoppa av glädje. Min dotter hade en gång sagt till mig att inte ge upp. Det hade tagit mig lång tid att jaga min dröm och om jag hade gett upp i det ögonblicket hade allt detta varit förgäves. Så jag bestämde mig för att inte ge upp och fortsätta kämpa".

Äntligen har hennes stund kommit och hennes glädje var så stor att hennes dotter bestämde sig för att filma hela händelsen i en video och lägga upp den på Twitter där den fick många visningar och komplimanger för hennes hårda arbete.

Vad ska man säga... Ett stort grattis till denna målmedvetna kvinna. Tack för att du lär oss att man aldrig bör ge upp i livet. Hindren kan vara många, men om vi inte låter oss avskräckas kommer vi att kunna förverkliga även vår allra största drömmar.

Advertisement