En mamma i fara ber om hjälp via en app för att beställa hem mat: "Snälla, ring polisen!"

av sofia

06 April 2022

En mamma i fara ber om hjälp via en app för att beställa hem mat: "Snälla, ring polisen!"
Advertisement

Att hamna i farliga situationer är utan tvekan väldigt skrämmande. Erfarenheter av det här slaget är både påfrestande samt sätter sina spår över tid, men i det ögonblicket då det sker är den enda tanken att sätta sig i säkerhet. För att göra detta är nyckeln att kunna hålla sina nerver i schack och förbli klartänkt, för att utveckla en så effektiv strategi som möjligt för att kunna få hjälp.

Detta är vad en kvinna i Florida som blev offer för en man som höll henne och hennes barn som gisslan, lyckades göra då hon med hjälp av en briljant idé hittade ett sätt att varna personalen på en pizzeria om att hon och barnen var i fara.

via ABC news

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Cheryl Treadway var 25 år när händelsen inträffade. Vid den tiden var hon mamma till tre barn och förlovad med Ethan Nickerson, som var ett år äldre än henne.

Relationen med mannen förvandlades dock snart till en mardröm och en morgon hotade han henne med en kniv och hindrade henne från att lämna huset. Cheryl skulle hämta sina barn från skolan, men Nickerson ville inte låta henne gå ut utan honom.

Så han beslagtog hennes mobiltelefon och följde med henne för att hämta barnen, sedan gick de hem tillsammans. Cheryl och hennes barn hölls sedan gisslan av hennes partner i flera timmar.

Vid det tillfället kom kvinnan på en briljant plan för att be om hjälp: hon sa till mannen att hon var tvungen att skaffa något att äta till sina barn och övertygade honom om att lämna tillbaka hennes smartphone bara för att kunna beställa pizzor.

När hon fick sin mobiltelefon öppnade den unga mamman Pizza Hut-appen för att skicka beställningen.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

I det ögonblicket satte hon sin plan i verket: i kommentarsfältet och även i det med utrymme för kundens namn skrev hon "Snälla hjälp mig. Ring 911."

Det var restaurangens kock som lade märke till detta rop på hjälp och omedelbart blev orolig. Personalen på Pizza Hunt larmade omedelbart polisen som tog sig till kvinnans hem.

Till en början vägrade Nickerson att lämna huset och det tog polisen tjugo minuter att övertyga honom att ge upp och släppa barnen. Mannen greps till slut misstänkt för grov misshandel.

Cheryl lyckades, tack vare sin briljanta idé, rädda sig själv och sina barn och historien slutade på bästa tänkbara sätt.

Advertisement