En lärare känner sig plötsligt dålig i klassrummet, men hennes 6-åriga elever hanterar situationen galant och springer efter hjälp

av sofia

22 Juli 2022

En lärare känner sig plötsligt dålig i klassrummet, men hennes 6-åriga elever hanterar situationen galant och springer efter hjälp
Advertisement

Inför vissa situationer av kris och brådska är det nödvändigt att veta hur man behåller lugnet och agerar sansat, utan att få panik. Man skulle därför kunna tro att 6-åringar knappast skulle kunna hantera en sådan situation, men vi var alla tvungna att ändra oss när vi läste berättelsen om de små eleverna från "Cedar Hill Elementary" i Ardmore, Alabama (USA), som räddade sin lärare Tracy Hodges, som plötsligt kände sig dålig i klassrummet. De små "hjältarna" gick för att ropa på hjälp och ingrep snabbt.

via Youtube / WUSA9

YouTube screenshot

YouTube screenshot

Tracy Hodges har undervisat på Cedar Hill Elementary i Ardmore i 28 år, men inget obehagligt har någonsin hänt henne under lektionstid. Men en dag, utan förvarning kände sig kvinnan plötsligt dålig: först började hon att se suddigt och gradvis lämnade hennes krafter henne. Inom loppet av några minuter ramlade hon av stolen, tömd på energi och svimmade. Att hennes små elever skulle få se henne i det tillståndet var det sista hon ville, men hon var även medveten om att barnen var de enda som kunde ringa efter hjälp. "Det var läskigt för mig", sa läraren, "eftersom jag visste att barnen var tvungna att bevittna något som de förmodligen inte borde ha fått se. Men jag vet inte vad som kunde ha räddat mig annars."

"Ms Hodges skakade och vi trodde att hon skämtade", berättar Dalton Widener, en 6-årig elev, "sedan föll hon av stolen och slog i huvudet." Lyckligtvis agerade barnen i rätt tid: en liten grupp stannade kvar för att övervaka henne, medan en annan sprang för att be om hjälp av läraren i nästa rum och skolsköterskan.

Advertisement
YouTube screenshot

YouTube screenshot

Tack vare barnens ingripande fördes Tracy till sjukhuset, där de diagnostiserade henne med ett epileptiskt anfall och, som om det inte vore nog, Covid-19, som hon inte hade haft några symtom på tidigare. Efter karantänperioden kunde läraren äntligen återvända till klassrummet och krama om sina små hjältar igen. Det hon var mest orolig för var att hennes elever var tvungna att bevittna en sådan skrämmande händelse, därför försökte de hitta ett sätt för att istället rikta uppmärksamheten mot barnens hjältedåd: alla Tracys elever hedrades, under en skolceremoni, med ett certifikat och en medalj för deras hjältemod!

Tracy är övertygad om att hennes elever räddade hennes liv och att hon, trots den initiala rädslan, insåg att hon befann sig på rätt plats vid rätt tidpunkt, eftersom det inte skulle ha funnits någon annan närvarande som kunde ha hjälpt henne om hon hade varit hemma. Naturligtvis var alla barn väldigt glada över att få erkännande för sitt mod, men de blev ännu gladare när de upptäckte att deras lärare mådde bra. Starkt jobbat!
 
 
 
 
 

Advertisement