En bebis som övergavs i en plastpåse och räddades av en händelse kommer att få namnet på polisen som räddade honom (+VIDEO)

av sofia

06 Oktober 2022

En bebis som övergavs i en plastpåse och räddades av en händelse kommer att få namnet på polisen som räddade honom (+VIDEO)
Advertisement

När vi läser historier som handlar om desperata mammor och övergivna barn är det alltid ett hugg i hjärtat. Den första tanken går naturligtvis till barnet och dess hälsa: när desperata gester begås, som att överge en nyfödd bebis på gatan, kanske risken att utsätta barnet för världens faror underskattas. Hur mycket säkrare skulle det inte vara att lämna barnet på ett sjukhus till exempel? Ändå tvingar många svåra situationer vissa kvinnor till att välja extrema lösningar. Historien vi berättar idag fick som tur är ett lyckligt slut.

via Youtube / Telesud Trapani

Advertisement

Neonato abbandonato in un sacchetto in aperta campagna. Trasportato in Ospedale dai Carabinieri del Comando Provinciale di Trapani.

Pubblicato da Castelvetranonews.it su Martedì 4 ottobre 2022

I en italiensk stad i Trapani på Sicilien hittades en bebis i en plastpåse längs en grusväg. Det var en lokal bonde som var på väg ut för att jobba på sin mark som gjorde upptäckten. Bebisen var levande och mannen slog omedelbart larm och ringde polisen, som skickade en patrull till platsen så snabbt som möjligt. Mannens tillfälliga passage längs den annars ganska isolerade vägen var avgörande: vem vet vad som kunde ha hänt om han hade kommit senare eller om han hade bestämt sig för att inte gå ut den dagen...

Den nyfödda bebisen fördes till sjukhuset i Trapani, där läkarna kunde fastställa att den lilla killen som tur var inte var i fara. Namnet som valdes för bebisen är Francesco, för att hedra Assisis helgon, eftersom upptäckten ägde rum på den helige Franciskus dag, den 4:e oktober, och även som en hyllning till polismannen som var den första som höll honom i sin famn.

Advertisement

Räddningspersonalen som kom till platsen, Veronica Catalano och Piero Cialona, ​​var mycket tagna av händelsen och berättade historien med dessa ord: "Det kom ett telefonsamtal till oss om att det fanns ett övergivet barn, dessutom bara några meter från vår anläggning. Han hade fortfarande navelsträngen vid sin sida. När vi kom till platsen var bebisen inlindad i en plastpåse och kvinnan som ringde oss hade svept in honom i filtar. Han verkade fortfarande kall, så vi la honom i en speciell filt som används just för att värma människor. Han verkade må bra, luftvägarna var fria. Det var en stark upplevelse, låt oss nu hoppas att det slutar bra.
 
 
 
 

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De flesta människor kanske tror att det numera finns många sätt att föda barn på och lämna det ofödda barnet i goda händer samtidigt som man har rätt att förbli helt anonym, men det är varken första eller sista gången vi hör nyheter av detta slag. Det viktiga är att bebisen nu mår bra och har ett liv fullt av drömmar och nya upptäckter framför sig.

Advertisement