"Låtsas att du är min mamma"en pojke ber en butiksanställd om hjälp för att komma bort från en kvinna som förföljer honom

av sofia

19 November 2022

"Låtsas att du är min mamma"en pojke ber en butiksanställd om hjälp för att komma bort från en kvinna som förföljer honom
Advertisement

Världen är en plats full av faror och fallgropar för barn och det är normalt att föräldrar oroar sig för deras säkerhet. Det finns många sätt på vilka en förälder kan varna ett barn för dessa faror och ett av dem är verkligen att prata om det öppet och kanske upprätta några beteendemodeller att följa om de skulle råka hamna i en sådan situation. Barnet som är huvudperson i denna berättelse agerade felfritt och satte sig själv i säkerhet från vad som skulle kunna ha varit en farlig situation. Men låt oss kika närmare på exakt vad som hände.

via Youtube / 6abc Philadelphia

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Sam Green är en 10-årig pojke som tydligt har visat att han har en beredskap och tankehastighet i svåra situationer som kanske inte alla har. Sam gick nerför gatan när en kvinna plötsligt började följa efter honom och ställa frågor till honom om vart han skulle eller var hans familj var. Hon ska också ha erbjudit sig att köpa "allt vad han ville" till honom i en lokal närbutik, men Sam vägrade som tur är att lyssna eller följa med henne. Utan att veta exakt vem han skulle vända sig till gick den lilla pojken då in i en liten presentbutik som låg precis längs vägen. Så fort han kom in gick han bakom disken och viskade till den unga försäljaren: "Låtsas att du är min mamma. Den där kvinnan förföljer mig." Försäljaren, som naturligtvis blev orolig, märkte omedelbart närvaron av kvinnan, som inte hade gått in i butiken utan lämnat dörren på glänt och stod kvar precis utanför.

Advertisement

Den 17-åriga försäljaren Hannah gick omedelbart till butiksdörren för att låsa den och hindrade kvinnan från att komma in. Kvinnan blir utelåst och lämnar omedelbart platsen. Hela scenen filmades av övervakningskameran, som dessutom visar det oklanderliga beteendet hos försäljaren, som omedelbart visste hur hon skulle skydda barnet som hade bett henne om hjälp. Hannah berättar att pojken kom in i butiken, gick fram till henne och sa: "Låtsas att du är min mamma" och jag tänkte "Okej, gå till baksidan." Han ville inte lämna min sida."

Butiksägaren berömde Hannahs lugna hantering av situationen: "Jag är väldigt stolt över henne. Hannah är en 17-årig ung kvinna. Hon gjorde allt på rätt sätt," sa ägaren.

Det verkar dessutom som att polisen i Pottstown har lyckats spåra kvinnan, som nu får behandling för psykiska problem. Sammys pappa är stolt över att hans son kom ihåg vad han sagt åt honom att göra om han någonsin skulle hamna i en sådan situation och påminde alla föräldrar om vikten av att lära sina barn dessa saker: "Föreställ er olika scenarion och se till att barnen vet vad de ska göra. Öva på det, precis som en brandövning."

Advertisement