Polisen hittar och räddar en bebis som övergivits på gatan och arresterar mamman (+VIDEO)

av sofia

27 Maj 2022

Polisen hittar och räddar en bebis som övergivits på gatan och arresterar mamman (+VIDEO)
Advertisement

Det kan verka absurt att en mamma skulle kunna överge sin nyfödda bebis på gatan, men sådana fall är faktiskt tyvärr inte så sällsynta. En mamma kan överge sitt barn av flera anledningar som kanske inte är särskilt acceptabla, men ändå verkliga och vanligtvis alltid kopplade till ekonomiska och sociala svårigheter. I stället för att döma bör vi försöka förstå dessa skäl och erbjuda allt det stöd som kan behövas. Det råder dock ingen tvekan om att det att överge en bebis på gatan innebär att den kan råka ut för praktiskt taget vad som helst och detta kan naturligtvis aldrig vara försvarbart. Lyckligtvis räddades den nyfödda huvudpersonen i denna berättelse i tid av ett team av brottsbekämpande poliser, larmade av en förbipasserande lastbilschaufför.

via Facebook / Guardia Civil

Advertisement
Facebook / Guardia Civil

Facebook / Guardia Civil

Enligt rapporter från lokala nyheter övergavs en bebis på gatan av sin mamma, efter att ha fött barn i ett fallfärdigt hus inte långt från platsen där bebisen hittades. Den dramatiska historien utspelade sig i San Isidro, en stad i Alicante, Spanien, under de varmaste timmarna på dygnet. En lastbilschaufför slog larm till den lokala polisen som fann något både ovanligt och extremt oroande: en kvinna gick längs vägen och höll ett litet knytte i sina armar och benen var fläckade av blod. Lastbilschauffören kände snabbt att något var fel, särskilt efter att ha sett "en liten del av vad som såg ut att vara ett barn" som stack ut från tyget

En patrull från Almoradí-polisen skyndade omedelbart till platsen, men fann dock bara mamman och lastbilschauffören. Kvinnan hävdade att hon aldrig hade fött barn och förnekade allt. Lyckligtvis gav polisen inte upp efter dessa uttalanden och tog sig till det förfallna huset där kvinnan förmodligen hade fött barn strax innan. Det var här som kvinnan hade lämnat det lilla knyttet som lastbilschauffören hade sett på marken: bebisen låg kvar där inne, var vid liv och hade fortfarande navelsträngen kvar.

Advertisement

Duras declaraciones de nuestros compañeros de Alicante que rescataron a un recién nacido abandonado por su madre justo después de dar a luz. La madre ya ha sido detenida y el juzgado ha decretado su ingreso en prisión. El bebé continúa ingresado en unidad de neonatos, donde el personal que le atiende le ha puesto el nombre de Noa. #AllíDondeNosNecesites #Llama062 #guardiacivil

Pubblicato da Guardia Civil su Lunedì 23 maggio 2022

Polisen ringde omedelbart efter räddningstjänsten som tog bebisen till sjukhuset för alla nödvändiga kontroller. Den goda nyheten är att barnet är vid god hälsa och vårdas av duktiga läkare: "Vi har fått besked om att barnet är stabilt och sanningen är att detta var det mest glädjande beskedet vi kunde få", sa en av poliserna som deltog i räddningen med ett leende på läpparna.

På en så varm dag kunde det ha slutat riktigt illa för denna lilla bebis, men tack vare ett snabbt ingripande från en förbipasserande mäniska och polisen slutade allt bra som tur var. Polisen gick sedan vidare och grep mamman, anklagad för att ha övergett en minderårig.

Advertisement