Två systrar tappar bort sig medan de leker nära sitt hem och överlever 2 nätter i skogen

av sofia

16 April 2022

Två systrar tappar bort sig medan de leker nära sitt hem och överlever 2 nätter i skogen
Advertisement

Den värsta mardrömmen för en förälder är att inte veta var ens barn har tagit vägen. När du förlorar ett barn ur sikte, finns det så många hemska tankar om eventuella skräckscenarion som dyker upp i huvudet på bara några sekunder. Föräldrarna till Leia och Caroline, två små flickor på 8 och 5 år, måste ha känt att hela världen plötsligt rasade när de upptäckte att deras två döttrar var försvunna.

Allt började med att de två tjejerna bad om att få leka ute och vistas lite i solen. Situationen förvärrades när de två flickorna gick vilse på familjens stora egendom. Leia och Caroline blev kvar ensamma i skogen under två hela nätter, men tack vare sin överlevnadsanda hittades de tillslut som tur var vid god hälsa.

via Youtube / ABC News

Alla barn vill leka utomhus och gradvis bryta sig ur föräldrakontrollen, men vi vet mycket väl att en förälder har som uppgift att alltid hålla ett öga på sina barn. Visst kan det hända att man blir distraherad – vi har alla stunder av trötthet och det vet alla de som är föräldrar mycket väl! Misty Carrico var väldigt upptagen den dagen då hon lät sina döttrar gå ut och leka ensamma och hade nog aldrig kunnat ana att de små tjejerna skulle tappa bort sig. Deras pappa hade varnat dem för att inte avlägsna sig och framför allt sagt åt dem att aldrig gå över det fallna trädet. Flickorna brydde sig dock inte så mycket om dessa varningar och innan de ens visste ordet av var de redan vilse.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Flickorna gick en lång stund, i en cirkel, utan att inse det. Efter att ha passerat samma punkt två gånger insåg de att de hade tappat bort sig och inte hittade hem. Ingen panik: de hade tältat med mamma och pappa och sett många filmer om hur man beter sig i dessa fall och därför sökte de små flickorna omedelbart skydd. En blåbärsbuske och Leias regnkappa blev en perfekt lösning. På så sätt lyckades de hålla sig så torra som möjligt och undvika att frysa ihjäl under natten. De drack regnvatten från blåbärslöven för att släcka törsten.

Den yngre systern grät hela natten, även om den äldre systern rådde henne att tänka positiva tankar. Den lilla flickan erkände senare att den tekniken inte fungerade särskilt väl. Lyckligtvis lyckades hon dock somna lite medan Leia förblev vaken två nätter i rad, orolig för att något vilddjur skulle attackera dem.

Efter den första dagen av misslyckat sökande blev tjejernas föräldrar oroliga att det värsta tänkbara kunde ha skett. Både pappan och mamman gick igenom en uppsjö av negativa känslor som vi inte skulle önska någon förälder. Efter två nätter borta från hemmet hittades barnen av två volontärer, brandchefen Delbert Crumley tillsammans med en annan brandman vid namn Abram Hill.

Kort sagt, slutet gott allting gott för denna familj som vi från och med nu är säkra på aldrig kommer att förlora lilla Leia och Caroline ur sikte!

Advertisement