En lärare bestämmer sig för att adoptera en av sina elever: "Jag ville att hon skulle bli en del av vår familj."

sofia

20 November 2022

En lärare bestämmer sig för att adoptera en av sina elever:
Advertisement

Att välja adoption är inget enkelt val och du måste känna att du är redo att möta alla för- och nackdelar som det för med sig. Det finns par som bestämmer sig för att göra det av "nödvändighet" och de som väljer att ge en andra chans i livet till ett barn, även om de inte har några svårigheter att skaffa egna. Det viktiga är att vara medveten om valet du är på väg att göra och att du är redo att ge detta barn all kärlek i världen.

Exakt vad huvudpersonen i den här historien gjorde tillsammans med sin man. Låt oss berätta deras rörande historia.

via Nov Comunicaciones

Advertisement

Con mi pajarita luchadora... hoy y todos los días.

Pubblicato da Miriam Coronel Armas su Domenica 8 marzo 2020

Miriam Coronel och hennes man Néstor Marchese gifte sig 2011 och bor i San Andrés de Giles, en liten stad i Buenos Aires. De hade alltid drömt om att få ett barn, men vissa svårigheter hindrade detta från att ske naturligt. Det var då de började fundera på adoption och gav sig ut på denna resa.

De två första barnen som kom till deras familj var Ian och Lolo. Enligt denna mammas berättelse var relationen emellan dem inte alltid lätt och diskussionerna lurade precis runt hörnet, redo att bryta ut. Men sakta, med mycket tålamod och viljestyrka, mötte de två nyblivna föräldrarna varenda hinder och lyckades övervinna det. Genom att göra det skapade de den familj som de så gärna hade velat ha, utan att veta att något underbart skulle hända strax därefter.

Miriam, som jobbar som lärare, träffade Camila och allt förändrades. "Flickan var 16 år och letade efter stabilitet - sa kvinnan - Hon bodde i ett familjehem och berättade att det tidigare försöket med ett par som tagit henne i fostervård inte hade gått bra. Jag förstod direkt att jag var tvungen att göra något. Jag pratade om det med Néstor - fortsätter hon - och vi bestämde oss för att ta hand om ​​Camila också".

Que la vida siempre nos encuentre así, mi reina... Cami Almada Gracias Maria Virginia PoZu por la mirada...

Pubblicato da Miriam Coronel Armas su Domenica 21 marzo 2021

En ny vandring för paret och en ny framtid för den unga kvinnan. Den här gången var det förstås inte bara de som bestämde, utan även de andra två barnen var med i processen. Båda visade sig vara väldigt mogna och ställde sig omedelbart till förfogande för att välkomna en tjej som enligt deras synvinkel redan var för gammal för att någon familj skulle besluta sig för att ta sig an henne. Ett mycket altruistiskt val som dessa ungdomar gjorde och som garanterat gjorde deras föräldrar mycket stolta.

Efter ett flertal byråkratiska processer har Camila blivit den femte medlemmen i familjen och har slutfört en cirkel som uppenbarligen ännu inte hade slutits. Enligt vad Miriam berättar, är det inte alltid lätt att hantera, men dejobbar hårt för att få barnen att må bra och etablera den bästa möjliga relationen med dem.

Och eftersom det inte är lätt att ta itu med en adoption har kvinnan bestämt sig för att öppna en blogg där hon berättar om sin upplevelse och genom vilken hon gärna vill hjälpa till och ge råd till dem som känner sig i svårighet i detta avseende. Det var trots allt ganska kämpigt för henne och hennes man också, men det hindrade dem inte från att i slutändan få den familj de hade drömt om och vi kan inte göra annat än att önska dem all lycka i framtiden.

Advertisement