En anställd som blir illa behandlad av sin chef letar i smyg efter ett annat arbete och får ett erbjudande med en löneökning på 40 000 dollar

av sofia

06 April 2022

En anställd som blir illa behandlad av sin chef letar i smyg efter ett annat arbete och får ett erbjudande med en löneökning på 40 000 dollar
Advertisement

En sund och harmonisk arbetsmiljö är säkerligen nyckeln till ett framgångsrikt, sammanhållet och produktivt långsiktigt team. Tyvärr är inte alla företagare så framsynta och prioriterar en så bred vision och därför riskerar de att ha anställda som är både frustrerade och missnöjda med sitt arbete. Den direkta konsekvensen av detta sinnestillstånd är väldigt relevant för arbetet och borde ligga högt upp på prioriteringslistan för en chef. På många jobb verkar det dock som att den enda praktiska lösningen är att sluta och hitta ett bättre jobb. Och detta var just vad Reddit-användaren "AnonEngineer2676" gjorde, som berättade om sin arbetserfarenhet för att få en åsikt av andra användare.

via Reddit

Flickr / Schezar / Not the actual photo

Flickr / Schezar / Not the actual photo

När saker och ting blir ohållbara behöver du inte insistera på att vara kvar till varje pris: att släppa taget och inse att det är dags att byta miljö är bara sunt. Huvudpersonen i den här historien sa att han alltid blivit illa behandlad av sin chef och att det till och med hade gått så långt att han fick ångestattacker när han såg chefens namn dyka upp på mobilskärmen. "Vad vill han nu?" undrade den anställde: "Han kommer säkert att skrika på mig i telefonen och klaga över något misstag han själv har gjort."

Beskrivningen som mannen gör av sin chef är garanterat inte bland de mest smickrande. Först och främst gav han honom alltid nya uppgifter, som ofta låg utanför hans komfortzon. Han accepterade aldrig förslag eller förbättringar som den anställda mannen kom med och han bad ofta mannen att arbeta utanför sin arbetstid och till sist underströk han alltid att mannen skulle vara tacksam över att få arbeta för hans företag och att han aldrig skulle hitta ett annat jobb som var bättre än det här, även om han ansträngde sig jättemycket. Den anställda mannen, trött på att ständigt bli illa behandlad, bevisade dock så småningom motsatsen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Den anställda mannen på företaget vantrivdes i sin arbetssituation, så han bestämde sig för att försöka byta jobb. Även om hans tyranniska chef försökte förringa hans förmågor, gick mannen på flera intervjuer i ungefär en månad och fick så småningom 10 jobberbjudanden. Bland dessa fanns det mest frestande som erbjöd honom en årsinkomst långt över hans nuvarande lön (cirka 40 000 $ mer per år) och framför allt en chef som respekterade och behandlade honom som en normal människa. Kort sagt, skrev mannen villigt på ett arbetskontrakt för detta nya jobb och gjorde sig redo att säga upp sig.

Många användare föreslog att han skulle säga upp sig först när han var helt säker på att han hade blivit förbehållslöst antagen på det andra jobbet, men generellt uttryckte de sin solidaritet med mannen och önskade honom lycka till.

Det är inte lätt att återhämta sig från en förnedrande arbetssituation, men det är viktigt att försöka ta kontroll över situationen så att ens liv kan förändras till det bättre.

Advertisement